12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNouă școli din Craiova și județ își desfășoară activitatea online

Nouă școli din Craiova și județ își desfășoară activitatea online

În ultimele trei zile, nouă unități școlare din Craiova și județ au solicitat să își desfășoare activitatea didactică doar online. Practic, în fiecare zi au fost câte trei unități școlare care au cerut suspendarea activităților cu prezența fizică în clase a elevilor. În majoritatea cazurilor, școlile au cerut să își desfășoare activitatea online invocând infrastructura și lipsa personalului, așa cum prevede ordinul comun pentru organizarea activității în condiții de siguranță epidemiologică.

Zilnic, Consiliul de Administrație al Inspectoratului Școlar Județean Dolj a primit propuneri din partea școlilor și a grădinițelor din Dolj pentru a-și desfășura activitatea online. Ieri, au primit aprobare pentru a-și desfășura activitatea online, Școala gimnazială ”Mihai Viteazul” , Colegiul ”Ștefan Odobleja” și Liceul Teologic Adventist. ”Școala gimnazială Mihai Viteazul și Colegiul ”Ștefan Odobleja” din Craiova au cerut trecerea activității online în baza articolul 3 alineatul din ordinul comun, iar Liceul Teologic Adventist a primit aprobarea pe baza articolului 6 din ordinul comun, având jumătate din clase online. Acest liceu a trecut, practic, în scenariul 2”, a precizat inspectorul școlar Nicoleta Lițoiu, purtător de cuvânt în cadrul ISJ Dolj.

Alte școli care au activitatea online

Solicitări pentru a desfășura activitatea online au făcut și Colegiul Național ”Elena Cuza”, Liceul ”Traian Vuia” din Craiova și Școala Sanitară Poistliceală ”Gheorghe Țițeica” Calafat. Cele trei școli au primit aprobare tot pe baza articolului 3 alineatul 2 sin ordinul comun. Tot online se desfășoară și activitatea de la Colegiul Național ”Carol I”, Colegiul Național ”Frații Buzești” și de la Grădinița cu program prelungit ”Tudor Vladimirescu” din Craiova.

Din ultimele raportări ale ISJ Dolj privind funcționrea școlilor reiese că în Dolj sunt 403 clase care își desfășoară activitatea online.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS