21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞcoala Malu Mare suspendă toate cursurile cu prezenţă fizică

Şcoala Malu Mare suspendă toate cursurile cu prezenţă fizică

Şcoala gimnazială Malu Mare suspendă toate cursurile cu prezenţă fizică. Activităţile de predare-învăţare se mută online, pentru că mai mult de jumătate din clase au cel puţin câte un caz de COVID-19 confirmat. Comuna are o rată de incidenţă a cazurilor de peste 16 la mia de locuitori, conform raportărilor zilnice.

Şcoala gimnazială Malu Mare a făcut, ieri, cerere la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj pentru a trece toţi elevii online. Unitatea şcolară avea patru clase online. Prima clasă a intrat online pe 27 septembrie, iar de luni au intrat online alte trei clase. Ieri a apărut un nou caz de COVID-19 fapt care a făcut că mai mult de jumătate din efectivele şcolare să fie online. În acest caz toate clasele trec de drept online, conform noului ordin comun.

„Şcoala din Malu Mare a făcut o solicitare către Inspectoratul Şcolar să intre online cu toate clasele din data de 7 octombrie”, a precizat inspectorul şcolar Nicoleta Liţoiu, purtător de cuvânt al ISJ Dolj. Suspendarea cursurilor se face pentru 14 zile. Localitatea Malu Mare avea, ieri, o incidenţă a cazurilor de COVID-19 de 16.99 la mia de locuitori.


Este singura şcoală din mediul rural care se închide

Şcoala gimnazială Malu Mare este singura unitate de învăţământ din mediul rural care se închide din cauza numărului mare de cazuri de COVID 19.

„Nu mai avem cereri la nivelul ISJ Dolj de la alte şcoli din judeţ să treacă online. În acest moment apar cu toate cursurile suspendate Şcoala Malu Mare, Liceul „Voltaire”, şi un corp de clădire de la Şcoala „Nicolae Romanescu” din Craiova. În rest, sunt suspendate cursurile doar în clasele care au COVID 19 şi erau 408 clase online, conform raportării din 6 octombrie”, a mai precizat inspectorul şcolar Nicoleta Liţoiu.

În judeţ, localitatea cu cea mai mare incidenţă a cazurilor de COVID-19 este Almăj.

Ieri incidenţa era 19,2 la mia de locuitori. Şcoala din această localitate funcţionează cu prezenţă fizică. Sunt profesori care spun că elevii vin în număr foarte mic. „La Almăj sunt clasele de gimnaziu. Copiii vin dar nu toţi. La clasa a VII-a vin doi elevi, la clasa a VIII-a 6, la clasa a VI-a vin patru elevi şi la clasa a V-a trei elevi”, a precizat un cadru didactic. În Şcoala Almăj sunt două clase de gimnaziu fiecare cu câte 11 şi respectiv de 12 elevi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS