10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateProfesorii din Dolj, solicitați să predea o lecție despre vaccinare

Profesorii din Dolj, solicitați să predea o lecție despre vaccinare

Cadrele didactice din Dolj sunt solicitate ca până pe 10 octombrie să realizeze împreună cu elevii, o oră de educație despre vaccinare și actiunile colective pe care le pot realiza pentru limitarea răspândirii coronavirusului și cresterea eforturilor de continuare a educației cu prezență fizică în toate școlile din România. Cadrele didactice au la dispoziție și o platformă de unde pot descărca materiale informative.

Solicitarea pentru a organiza această lecție vine din partea Ministerul Educației și UNICEF care organizează în acest an, „Cea mai mare lectie despre vaccinare”, o activitate didactică necesară în contextul pandemiei de COVID-19, dedicată informării corecte a elevilor în privința vaccinării și a măsurilor de siguranță sanitară în școală.

”Lecția este accesibilă copiilor, adaptată situației pandemice actuale, menită să le ofere informațiile și să le dezvolte abilitățile necesare rezolvării problemelor și poate fi derulată atât în sălile de clasă, cât și în învățâmântul online. Accesând linkul www.gie.ro/lectievaccinare, profesorii pot să se înscrie pentru a putea descărca materialele suport și a desfășura lecția. După încheierea lecției, cadrele didactice sunt rugate să încarce fotografii și alte materiale rezultate din desfăsurarea activității, precum și să raspundă la câteva întrebări. După acest pas, va fi eliberat un certificat de participare în format electronic”, scrie în solicitarea transmisă și de ISJ Dolj către școli.

Cadrele didactice sunt încurajate să deruleze această activitate de mai multe ori, cu mai multe clase, în funcție de necesitățile și de disponibilitatea elevilor și a profesorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS