10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCentrul de Excelență Dolj a dat startul selecției elevilor capabili de performanță

Centrul de Excelență Dolj a dat startul selecției elevilor capabili de performanță

Centrul de Excelenţă Dolj selectează elevi capabili de performanţă pentru pregătire suplimentară. Pentru acest an şcolar, înscrierile se vor desfăşura până pe 6 octombrie. Documentele se depun on-line, iar selecția se face pe baza unei testări. Potrivit directorului, prof. Felician Preda, vor fi aproximativ 20 de grupe de elevi, iar cele mai multe grupe vor fi la matematică, pentru că există interes mai mare pentru această disciplină.

Centrul Județean pentru Excelență Dolj selectează elevi capabili de performanță la următoarele discipline: matematică, fizică, chimie fizică, fizică aplicată în astronomie, biologie şi informatică. ”Pentru anul școlar în curs vom avea aproximativ 20 de grupe de elevi. Cele mai multe grupe vor fi la matematică, pentru că este o știință pentru care, în general, interesul este mai mare și se pot înscrie elevi începând de la clasa a IV-a până la clasa a XII-a. Elevii vor fi selectați și pe baza unei testări care se va susține probabil în format online. Aceste decizii le vom lua însă în consiliul pofesoral care se fomează în această perioadă” , a precizat Felician Preda, directorul Centrul Județean de Excelență Dolj.

Înscrierile se fac online pe site-ul Centrului de Excelență, unde pe 10 octombrie se vor afișa lista elevilor care vor fi admiși fără testare, dar și lista elevilor care vor susține evaluarea. Elevii pot opta pentru o singură disciplină.

Elevii vor fi pregătiți pentru olimpiade și concursuri școlare

Potrivit directorului Felician Preda misiunea centrului este să contribuie la dezvoltarea armonioasă a elevilor pasionați de științe exacte.

”Misiunea Centrului Județean de Excelență Dolj este de a pregăti elevi pasionați de științele exacte pentru a le asigura o dezvoltare armonioasă. În acest sens și olimpiadele și concursurile școlare au un rol important. Anul trecut, aceste concursuri școlare au fost organizate de societățile de științe, după modelul olimpiadelor organizate de Ministerul Educației. La matematică, de exemplu, a fost selectat în acest fel și lotul național pentru etapele internaționale. Performanțele la concursuri reprezintă doar unul dintre obiectivele centrului”, a mai precizat prof. Felician Preda.

Pregătirea elevilor se va desfășura în condițiile în care își vor desfășura activitățile și școlile din Craiova, respectând normele impuse de evoluția pandemiei.

Olimpicii vor fi admiși fără testare

Pentru admiterea la centru, punctajul minim la proba scrisă este de 50% din maximul posibil. Elevii calificați la faza națională a olimpiadelor sunt selectați în grupele de excelență la disciplina la care s-au calificat, fără să mai susțină testarea. În limita unui număr de 9 elevi pe grupă, comisia județeană de selecție poate aproba în grupele de excelență și elevii care au obținut premii la etapele județene ale olimpiadelor. În cazul în care sunt mai mulți elevi care obțin rezultate bune la testare, ISJ Dolj poate aproba reconfigurarea grupelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS