11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncă o învățătoare din Craiova a murit din cauza COVID 19

Încă o învățătoare din Craiova a murit din cauza COVID 19

Tragedie la Școala gimnazială ”Nicolae Bălcescu” din Craiova. O învățătoare care preda la clasa pregătitoare a fost diagnosticată cu COVID-19, după primele zile de școală, iar după o săptămână de spitalizare, cadrele didactice au primit vestea dureroasă: învățătoarea Cristina Mitrică a pierdut lupta pentru viață. Colegii cadrului didactic spun că boala a debutat brusc cu simptome care au fost puse pe seama oboselii.

O stare de rău general apărută imediat după orele din vinerea din prima săptămână, ce părea să semene cu o oboseală cruntă. Acesta a fost primul simptom manifestat de dascălul Cristina Mitrică, după cum descriu cadrele didactice din școală ultima zi în care și-au văzut colega prezentă fizic la școală.

”A stat mult în școală în prima săptămână, să aranjeze clasa, să pună lucrurile la punct și vineri după ore i s-a făcut rău. Nu era ceva anume. Avea o stare generală de rău și a pus totul pe seama oboselii. A urmat sâmbătă și s-ar fi simțit mai bine, iar duminică din ce știm a cerut să facă test și a ieșit pozitivă și a plecat la spital. Miercuri, la cererea familiei a fost transportată de la Craiova la un spital din București, iar luni dimineața, adică pe 27 septembrie la 3.00 a făcut stop cardio-respirator. Nu ne așteptam la așa ceva. Vestea a picat ca un trăsnet. Nu ne vine să credem că poate fi adevărat. A fost un cadru didactic iubit de colegi, de copii. A fost o mână forte în școală. Era aici de când a început activitatea acestei școli. Avea 28 de ani vechime la catedră”, a spus Crisanda Turcu, diredctorul Școlii gimnaziale ”Nicolae Bălcescu” din Craiova.

Școlarii de la pregătitoare învață online de o săptămână

Școlarii care au avut-o la clasă pe doamna învățătoare Cristina Mitrică o așteptau să se întoarcă la clasă. Au trecut la lecții online, cu un alt cadru didactic din școală. De săptămâna viitoare ar fi trebui să revină în bănci, pentru că se împlinesc 14 zile. Nu o vor mai găsi în clasă pe doamna învățătoare care i-a primit în primele zile.

”Copiii învață online cu un alt cadru didactic din școală. Sperăm ca de săptămâna viitoare să găsim o soluție pentru copii. Am prezentat situația și la ISJ Dolj”, a mai spus directorul Școlii gimnaziale ”Nicolae Bălcescu”. Cristina Mitrică este a doua învățătoare care anul acesta a decedat din cauza infectării cu coronavirus. O tragedie similară a fost înregistrată în luna martie și la Școala gimnazială ”Traian” din Craiova. Se pare că în ambele cazuri ar fi fost vorba de lipsa vaccinării. Reprezentanții Școlii Nicolae Bălcescu din Craiova au menționat ca declarație publică faptul că declarațiile cadrelor didactice privind vaccinarea sunt confidențiale. Sunt însă cadre didactice dedicate carierei, după cum o demonstrează și mesajele scrise de cei care au aflat de deces.

”Dascăl drag, om devotat, model pentru zecile de copii cărora le-a dat aripi, doamna profesor Cristina Mitrică a ales, azi, 27.09.2021, să călătorească spre veșnicie, alături de îngeri.

Zbor lin, suflet frumos! Dumnezeu să îți odihnească sufletul într-un loc mai bun, așa cum meriți!

Fii în continuare alături de noi, de acolo de unde ești!!, scrie pe pagina de facebook a școlii.

Părinții se întreabă ”de ce tocmai doamna noastră?”

Vestea tristă a ajuns repede la părinți care au reacționat imediat.

”Jale mare este în sufletele noastre, iar pe buze își face loc întrebarea „De ce tocmai doamna noastră?”. Dumnezeu să-i odihnească sufletul blând și generos, iar pe cei apropiați să-i ajute să depășească acest moment cumplit! ”, a scris un părinte pe facebook. Părinții își aduc aminte chiar că învățătoarea spera că o să treacă și asta.

”Cuvintele nu-și au rostul, lacrimi de durere, furie și neputință curg neîncetat… De ce ??? Doamna noastră draga, blândă și bună îmi spunea zilele trecute ca trebuie sa treacă și asta..”, este o parte din mesajul scris de un alt părinte. Vestea dispariției a ajuns și la foștii elevi.

”Mi-a fost învățătoare și cu mare tristețe primesc această veste. Un om deosebit, cu un har didactic înnăscut, serioasă, calmă, elegantă în ținută si limbaj”, a scris una dintre absolvente. Vestea tristă a ajuns chiar și la absolvenți care spun că au fost în prima generație de elevi ai doamnei învățătoare cu suflet blând, în 1994-1998. Învățătoarea Cristina Mitrică a decedat din cauza COVID -19 la vârsta de 49 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS