12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieCîmpeanu: Am ajuns de la 100 de elevi imunizați pe zi, la 1.700

Cîmpeanu: Am ajuns de la 100 de elevi imunizați pe zi, la 1.700

În ultima săptămână, numărul elevilor vaccinaţi anti-COVID a crescut cu 12.000, spune ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, precizând că este un trend ascendent şi un progres. Conform autorităților, în România, peste 215.000 de elevi cu vârste între 12 şi 19 ani au primit cel puţin o doză de vaccin.

Sorin Cîmpeanu a declarat, miercuri, că în prima săptămână de şcoală s-au vaccinat, în medie, 1.000 de elevi pe zi, iar în ultima săptămână au fost vaccinaţi 1.700 de copii, zilnic.

”Erau puţin peste 100 de elevi pe zi, am trecut la 1.000, săptămâna trecută am avut 1.700 de elevi vaccinaţi pe zi”, a afirmat ministrul Educației, într-o conferință de presă.

Câți copii cu vârsta de peste 12 ani s-au vaccinat în România

Peste 215.000 de elevi cu vârste între 12 şi 19 ani au primit cel puţin o doză de vaccin, a precizat, în aceeași conferinţă de presă, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

„Pentru sistemul de învăţământ am pregătit un proces de vaccinare care se poate realiza în unităţile şcolare, în universităţi, fie prin echipe mobile sau prin înfiinţarea unor centre proprii de vaccinare sau prin arondarea şcolilor la centre de vaccinare din proximitate. În primele două săptămâni sunt peste 400 de elevi care au fost vaccinaţi prin aceste modalităţi.

La nivel naţional, sunt peste 215.000 de elevi şi tineri, între 12 şi 19 ani, care au primit cel puţin o doză de vaccin“

În momentul de faţă, la nivel naţional, sunt peste 215.000 de elevi şi tineri cu vârsta cuprinsă între 12 şi 19 ani care au primit cel puţin o doză de vaccin. (…)

În mod deosebit este important ca cei vulnerabili, cei vârstnici, cei cu afecţiuni cronice să meargă să se vaccineze pentru că, în felul acesta, se vor proteja mai mult de formele grave de îmbolnăvire.

De asemenea, tinerii trebuie să se vaccineze şi, de asemenea, elevii care merg în colectivitate, care interacţionează trebuie să se vaccineze. Avem două vaccinuri autorizate pentru grupa de vârstă 12-17 ani inclusiv, vaccinurile de la compania BioNtech/Pfizer şi vaccinurile de la compania Moderna”, a spus medicul militar, conform Agerpres.

El a mai spus că vaccinarea este importantă pentru ca şcolile să poată funcţiona cu prezenţă fizică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS