6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUniversitatea din Craiova reduce numărul studenţilor în camerele de cămin

Universitatea din Craiova reduce numărul studenţilor în camerele de cămin

Universitatea din Craiova primeşte de azi studenţii în cămine, după un an universitar în care s-a studiat online. Chiar dacă studenţii trebuie să prezinte certificatul de vaccinare, s-au luat şi alte măsuri pentru prevenirea infectării cu coronavirus. Una dintre aceste măsuri este că vor sta maximum trei studenţi în camere, care anterior erau de cinci locuri. În majoritatea cazurilor vor sta doar câte doi studenţi în cameră, după cum au precizat reprezentanţii Universităţii din Craiova pentru GdS. În aceste condiţii numărul locuriler de cazare în cămine a fost redus la jumătate.

Cazarea studenţilor în cămine se va face în zilele de 27,28 şi 29 septembrie pentru studenţii de la licenţă. Studenţii de la master se vor caza pe 30 septembrie şi 1 octombrie. Numărul cererilor depăşeşte cu mult oferta, iar anul acesta locurile sunt mai puţine pentru a respecta condiţiile de prevenire a infectărilor cu SARS -COV2
„Anul acesta au fost depuse aproximativ 3.000 de cereri de cazare. Numărul de locuri de cazare fiind redus cu jumătate, anul acesta s-au pus la dispoziție 1.600 de locuri de cazare”, se arată în răspunsul Universităţii din Craiova pentru Gazeta de Sud, pe tema cazărilor în căminele studenţeşti.


Pregătirile pentru revenirea studenţilor în cămine au vizat în primul rând igienizarea.


„Bineînțeles că primele lucrări și modificări în căminele studențești au vizat asigurarea condițiilor igienico-sanitare impuse, astfel că toate căminele Universității au fost dotate cu dispensere pentru
dezinfectant și alte materiale consumabile necesare. Alte măsuri luate au fost mărirea efectivului de pază și de curățenie și au fost amenajate spații tip izolatoare pentru eventuale cazuri de infectare cu virusul SARS-COV 2″, se mai arată în răspunsul Universităţii din Craiova.

Căminul 9 va fi dat în folosinţă în câteva săptămâni

Una dintre unităţile de cazare cu foarte multe locuri este căminul nr 10, o clădire turn în care camerele erau şi de cinci locuri. Anul acesta într-o cameră din acest cămin pot sta maxim trei studenţi. Se va da în folosinţă şi un cămin care este a fost removat şi este pe ultima sută de metri cu lucrările.


„Anul acesta nu vor fi mai mult de trei studenți cazați în cameră în căminul nr. 10, iar în restul căminelor nu mai mult de doi studenți.. În acest an universitar nu se vor face cazări în căminul nr. 11, iar
căminul nr. 9 este în curs de renovare și va fi dat în folosință în câteva săptămâni. Taxele pe care le vor achita studenții pentru cazarea în cămin vor fi aceleași ca în anii trecuți”, au mai precizat reprezentanţii Universităţii din Craiova”, mai precizează reprezentanţii Universităţii din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS