10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCazarea în căminele Universităţii din Craiova, condiţionată de vaccin

Cazarea în căminele Universităţii din Craiova, condiţionată de vaccin

Studenţii Universităţii din Craiova se pot caza doar dacă sunt vaccinaţi împotriva virsului SARS- CoV-2. Chiar şi studenţii care vin din ţări non-UE care nu au avut acces la vaccin pentru a beneficia de un loc în căminele studenţeşti ale Universităţii din Craiova sunt condiţionaţi să îşi facă schema completă de vaccin. Nu vor avea acces la camere nici studenţii care nu au schema completă de vaccinare.

Anul acesta, studenţii revin în sălile de curs ale Universităţii din Craiova. Deja se fac pregătirile pentru repartizarea lor în cămine săptămâna viitoare. Practic, cazările se vor face în zilele de 27,28 şi 29 septembrie. Regulile pentru cazare au fost publicate de Convenţia Organizaţiilor Studenţeşti din cadrul Universităţii din Craiova.
„Pentru a ocupa un loc în cămin, studenţii trebuie să dovedească faptul că sunt vaccinați împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare sau că se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. Ulterior acestei perioade, studenţii prezintă certificat de vaccinare sau rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore, pe întreaga perioadă de cazare. Testul trebuie validat de cabinetul medical studenţesc”, se arată în comunicatul COS.

Ce fac studenţii nevaccinaţi sau cei care nu au schema completă

Reguli sunt şi pentru studenţii care nu se pot vaccina din motive medicale dar şi pentru cei care vin din ţări non-UE.

„În situaţii de excepţie, studenţii care nu se pot vaccina ca urmare a unor condiţii medicale documentabile pot fi cazaţi, la cerere, în funcție de disponibilități. De asemenea, studenţii internaţionali din ţări non-UE care nu au acces la vaccinare în țările de origine pot fi cazaţi, la cerere, în funcţie de disponibilităţi, cu condiţia ca aceştia să se vaccineze cu schema completă. Studenţii care prezintă certificatul de vaccinare/ test PCR facut cu maxim 72 de ore înainte/adeverinţă care să ateste ca au trecut prin boală/ situaţii excepţionale(condiţii medicale documentabile) vor putea intra în posesia camerei în ziua în care au fost programaţi pentru confirmarea locului”, se mai arată în regulamentul pentru cazare. În cazul în care există studenţi care nu au schema completă de vaccin se aplică o altă regulă.


„Studenţii care au administrată prima doză de vaccin sau care nu şi-au facut vaccinul dar vor să îşi ocupe locul, vor prelua camera fără avea acces la aceasta cu obligaţia de a prezenta certificatul de vaccinare până la data de 5 noiembrie”, se mai arată în regulament. Camerele se vor distribui pe baza actelor de identitate. Pentru cei căsătoriţi se va solicita şi certificatul de căsătorie. Cererea pentru cazare în cămine pare a fi destul de mare, având în vedere că sunt studenţi care au întrebat pe site-ul COS când vor afla că mai sunt locuri cei care sunt pe listele de aşteptare. Am solicitat date şi Universităţii din Craiova, dar până la momentul publicării materialului nu le-am primit.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS