14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateToţi directorii de şcoli şi grădiniţe din Dolj au ieşit "foarte bine" la evaluare

Toţi directorii de şcoli şi grădiniţe din Dolj au ieşit „foarte bine” la evaluare

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj eliberează de ieri calificativele directorilor, în urma evaluării activităţii aferente anului şcolar anterior. Toţi directorii de şcoli şi grădiniţe au primit calificativul „foarte bine”. Cu aceste calificative, cadrele didactice vor participa la concursul pentru directori.

Evaluarea directorilor a fost făcută de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj pe baza unei fişe de autoevaluare a ativităţii manageriale care are 20 de pagini. Printre altele s-au punctat proiectarea bugetului unităţii de învăţământ în concordanţă cu planul de dezvoltare instituţională, asigurarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS COV 2, existenţa contractelor încheiate şi derulate cu agenţii economici, ONG –uri şi alte organizaţii privind derularea proiectelor.


De asemenea, s-a urmărit implicarea unității de învățământ în proiecte de parteneriat cu unităţi de învăţământ similare din Uniunea Europeană sau din alte zone. Directorii au primit punctaj şi dacă s-au implicat în analizarea rezultatelor şcolare ale elevilor, dacă au participat la activităţi extraşcolare şi dacă au promovat activitatea unităţii de învăţământ la nivel local şi la nivel naţional. În Dolj, nici unl dintre directori nu a fost sancţionat la calificativ. „Toţi directorii de şcoli şi grădiniţe au primit calificativul foarte bine la evaluare. Vor fi eliberate 290 de calificative”, a precizat inspectorul şcolar general Daniel Ion. În această evlaure au intrat şi cadrele didactice care în anul şcolar anterior au avut un mandat de minimum 90 de zile.


Calificativul „foarte bine” în ultimii doi ani şcolari reprezintă una dintre condiţiile esenţiale pentru a participa la concursul naţional. În Dolj au fost publicate 191 de posturi de director şi 66 de posturi de director adjunct.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS