9.8 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘcoli din Dolj, în șantier la începutul anului școlar

Școli din Dolj, în șantier la începutul anului școlar

Unitățile de învățământ se deschid azi pentru un nou an școlar. O parte dintre școlile din Dolj sunt însă în plin șantier și elevii vor învăța în alte clădiri. Astfel, de situații se regăsesc în Craiova dar și la școli din județ.

Școlile din Dolj au rămas cu șantierele deschise. O parte din lucrări se vor termina în perioada următoare, dar altele vor continua pe tot parcursul anului școlar următor, după cum au anunțat reprezentanții Inspectoratului Școlar la sfârșitul săptămânii trecute.

”Mai avem unități la care lucrările se vor termina în perioada următoare. Avem unități care nu vor deschide cursurile în clădirile lor. Pe de o parte din nefericire, pe de altă parte din fericire pentru că sunt proiecte de reabilitare ample și ca urmare am fost nevoiți ca împreună cu autoritățile locale și cu managerii de acolo să găsim alte soluții.

Este vorba de Liceul din Filiași, care va desfășura cursurile în ateliere, în cămin. Este vorba de Școala gimnazială Segarcea, de unde avem o solicitare de scurtare a orelor și elevii vor derula orele în spațiul liceului și în spațiul clublui școlar. Este vorba inclusiv de Colegiul Național ”Carol I”, unde după atâta timp vor veni investițiile, dar se vor organiza în spațiile interioare și nu trebuie să apeleze la vecini. Mai sunt și alte unități de învățământ în care se desfășoară astfel de lucrări”, a arătat conducerea ISJ Dolj, la sfârșitul săptămânii trecute.

Situația a fost prezentată și Prefecturii Dolj

În privința Colegiului Național ”Carol I”, noul inspector școlar general, Ion Daniel, care a fost managerul colegiului până vineri, a precizat că mai sunt de amenajat două laboratoare de informatică la care se lucrează.

De asemenea, inspectorii școlari au spus că în raportul trimis către Prefectura Dolj au semnalat că mai sunt probleme și alte unități școlare, punând accent însă pe unitățile de învățământ din comunele Valea Stanciului și de la Secu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS