7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 60% din cadrele didactice din Dolj sunt vaccinate împotriva COVID -19

Peste 60% din cadrele didactice din Dolj sunt vaccinate împotriva COVID -19

Din datele centralizate de Inspectoratul Școlar Județean Dolj, la începutul lunii septembrie, peste 60% dintre cadrele didactice din județ au făcut vaccinul împotriva COVID-19. Rata de vaccinare în rândul elevilor este însă mult mai mică.

”Avem niște procente transmise și la Ministerul Educației. Avem peste 60% cadre didactice vaccinate și 58% cadre didactice auxiliare și personal nedidactic. Rezultă un procent de 60% de vaccinare a personalului din școlile din Dolj.. Din datele pe care le avem sunt și 645 de elevi vaccinați, fiind folosite 1.286 de doze. Sunt vaccinați 645 de elevi din 35.000 de elevi care ar putea opta pentru vaccin” au precizat reprezentanții ISJ Dolj.

În perioada următoare, conform unui ordin comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, se vor organiza centre de vaccinare în fiecare unitate de învățământ unde există cadre medicale specializate. În școlile care nu au cadre medicale se vor organiza centre mobile. În mediul rural, potrivit inspectorilor școlari, centrele de vaccinare vor fi organizate în cabinetele medicilor de familie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS