22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞcolile şi grădiniţele din Dolj pot organiza festivităţi de maximum o oră

Şcolile şi grădiniţele din Dolj pot organiza festivităţi de maximum o oră

Şcolile şi grădiniţele din Dolj vor putea organiza festivităţi de deschidere a noului an şcolar, dar dacă vremea va permite acestea să fie în aer liber şi cu recomandarea de a nu depăşi o oră. Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, la festivităţi trebuie să se respecte distanţarea fizică.

Festivităţile pentru deschiderea anului şcolar se vor organiza, în special, pentru elevii care sunt la începutul unui nou ciclu educaţional. Dacă şcolile au suficient spaţiu pot permite accesul la festivităţi pentru toţi elevii, indiferent de anul de studiu în care sunt, anunţă conducerea ISJ Dolj.


„Aşa cum a fost recomandarea domnului ministru, aceste activităţi de deschidere a noului an şcolar nu trebuie să întindă pe mai mult de o oră şi jumătate. Noi o să le recomandăm colegilor noştri, directori şi cadre didactice din unităţile de învăţământ, să ne limităm undeva la 60 de minute şi să le realizăm, în funcţie de starea vremii, în aer liber. La aceste activităţi trebuie să se respecte păstrarea distanţei şi toate celelalte măsuri de prevenire a îmbolnăvirii.

De asemenea, am insistat ca aceste festivităţi să se desfăşoare, în special, pentru cei care sunt în anii de început, pentru că ei îşi cunosc pentru prima dată educatorii, învăţătorii, diriginţii. Fiecare şcoală îşi adaptează însă organizarea acestor festivităţi la spaţiul pe care îl are şi la condiţiile pe care poate să le ofere pentru a proteja sănătatea tuturor. Trebuie să se evite aglomeraţiile.”, a spus inspectorul şcolar general, Alexandru Gîdăr.


Potrivit conducerii ISJ Dolj, părinţii vor participa la festivităţile din curtea şcolii, dar nu vor intra în clase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS