11.4 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGîdăr: Măștile date de Guvern către primării vor fi redirecționate către școli

Gîdăr: Măștile date de Guvern către primării vor fi redirecționate către școli

Fostul inspector școlar general, Alexandru Gîdăr, a precizat că măștile care au fost acordate de Guvern pentru persoanele defavorizate și au rămas pe stoc în primării vor fi direcționate către școli. Gîdăr a precizat că nu este nici un gest de mărinimie din partea vreunei primării rediecționarea măștilor și că aceasta se face în baza unei ordonanțe de urgență.

”Cu măștile, dacă tot sunt la final, hai să ne apucăm și de o mică polemică. Inspectoratul Școlar a avut undeva la 600.000 de măști. Școlile au mai avut undeva la 500.000 de măști care au fost încuviințate de Guvernul României. Nu vorbim de ceea ce și-a propus fiecare dintre dumnealor. Am centralizat, avem undeva la 1.100.000 de măști.

Între timp, a apărut această ordonanță prin care se spune că măștile care au fost acordate de către Guvernul României pentru persoanele defavorizate care erau în custodia sau în proprietatea primăriilor vor fi transferate inspectoratelor școlare pentru a fi distribuite școlilor. Nu este vorba de nici un act de mărinimie al niciuneia dintre primării. Este vorba de banii Guvernului României, adică banii noștri ca cetățeni. Au fost dați pentru persoanele defavorizate și acum se întorc la copii. Nu a făcut nici o doamnă primar și nici un domn primar vreun act de mărinimie. Am văzut niște declarații care nu își au rostul.

Și Primăria Băilești și Primăria Filiași și Primăria Craiova și alte primării ne-au făcut aceste informări pe baza legii că au un anumit număr disponibil în stoc și acest disponibil a fost luat de inspectorat și distribuit către școli. În multe cazuri noi am făcut doar acțiunea scriptică. La Primăria Craiova am fost nevoiți să le luăm și să le ducem în depozit. Dar la Primăria Băilești am făcut doar o situație scriptică și dumnealor le-au și distribuit. Am considerat că dacă Primăria Băilești are măști, acestea să fie date la școlile din Băilești. Dacă Primăria Craiova are măști să le dăm elevilor din Craiova. În momentul de față nu avem situații în care să nu putem acoperi solicitarea pentru măști din partea vreunei școli”, a spus Gîdăr.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS