6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCe spune noul şef al ISJ Dolj despre "cazul" Filiaşi

Ce spune noul şef al ISJ Dolj despre „cazul” Filiaşi

Cine va fi director la Şcoala gimnazială Filiaşi este un subiect fierbinte şi destul de greu pe masa conducerii ISJ Dolj. Noul inspector şcoar general, Ion Daniel, care a preluat mandatul de azi va trebui să decidă cine va conduce Şcoala Filiaşi, astfel încât să înceteze protestele şi actul educaţional să revină la normal.

Numirea unei conduceri la Şcoala gimnazială Filiaşi a dus la un lung şir de proteste din partea unei majorităţi a cadrelor didactice cărora li s-au alăturat şi părinţi şi reprezenzanţi ai comunităţii locale. Directorii numiţi au ales să îşi retragă acordul pentru a prelua aceste funcţii.

Situaţia de la Filiaşi ar fi fost chiar un aspect care a contat şi la decizia Ministerului Educaţiei de a-i înceta detaşarea inspectorului şcolar general, Alexandru Gîdăr, şi a inspectorului şcolar general adjunct, Claudiu Crăciunoiu.

Azi era programat şi un protest în Piaţa Prefecturii din Craiova tot pe tema schimbării directorului Alin Mondescu de la Şcoala gimnazială Filiaşi, protest care a fost suspendat odată cu schimbarea conducerii ISJ Dolj a fost suspendat.

Cum vede noul şef al ISJ Dolj „cazul” Filiaşi

„Cazul” Filiaşi este însă pe masa ISJ Dolj şi este preuat de noul inspector şcolar general, Daniel Ion, care nu a confirmat dacă va fi repus în funcţie fostul manager Alin Mondescu, precizând că nimeni nu este de neînlocuit.

„Cunosc situaţia de la Filiaşi, dar nu o cunosc atât de bine încât să vă spun ceea ce se va întâmpla acolo. Cert este că, din punctul meu de vedere, nimeni nu este de neînlocuit. Cu siguranţă, domnul Mondescu este un cadru didactic bine pregătit, dar cu siguranţă sunt şi alţi colegi cărora li se poate oferi şansa de a conduce o unitate şcolară de prestigiu cum este cea din Filiaşi. Nu vă pot spune la momentul de faţă ce decizie vom lua. Vom analiza, vom încerca să fim mediatori, aşa cum şi domnul general Gîdăr a făcut-o. Nu ştiu dacă voi reuşi. Cert este că îmi propun să încerc să aduc lucrurile la normal, aşa acum voi putea”, a spus inspectorul şcolar general, Ion Daniel.

Fostul inspector şcolar general, Alexandru Gîdăr a precizat că Şcoala Filiaşi are numit un director şi că liberă este funcţia de adjunct, dar că mai sunt şi alte funcţii de manager care s-au eliberat.
„Consiliul de Administraţie al ISJ Dolj mai are de rezolvat azi anumite situaţii punctuale cum este Siliştea Crucii, Secu, un adjunct la Şcoala generală Filiaşi, Almăj. Cei care au fost numiţi în funcţii şi-au restras acordul, putem spune că şi-au înaintat demisia. Aceste unităţi şcolare chiar dacă au directori demisionari, aceştia trebuie să îşi îndeplinească atribuţiile până la găsirea unei noi soluţii”, a precizat Alexandru Gîdăr, fostul inspector şcolar general.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS