5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorii de şcoli şi grădiniţe îşi vor primi calificativele mai repede

Directorii de şcoli şi grădiniţe îşi vor primi calificativele mai repede

Calendarul evaluării activităţii managerilor de şcoli şi grădiniţe din Dolj a fost modificat. Managerii vor primi calificativele mai devreme decât era în calendarul iniţial. Schimbările au fost impuse de condiţiile de metodologia pentru a putea participa la concursul pentru directori, care va începe tot în luna septembrie. Evaluarea va fi valabilă şi pentru cadrele didactice care au ocupat funcţii de conducere pentru 90 de zile.

Evaluarea directorilor de şcoli şi grădiniţe pentru activitatea aferentă anului şcolar 2020-2021 nu se va mai prelungi până în octombrie. Procesul de evaluare se va încheia mai repede, respectiv pe 24 septembrie, informează reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Modificările au apărut pentru a da posibilitatea celor care au ocupat funcţii de conducere să îndeplinească condiţiile pentru înscrierea la concursul naţional pentru ocuparea funcţiilor de directori. Conform calendarului pentru concurs, înscrierile se vor desfăşura în perioada 15-26 septembrie. Prin urmare, directorii care trec prin evaluare vor primi calificativele pentru activitate pe 21 şi 22 septembrie şi vor avea doar o zi pentru contestaţii, respectiv pe 22 septembrie.

Pot participa la concurs doar cei cu calificativul „Foarte bine”

Evaluarea constă în acordarea calificativului pe baza unei fişe de autoevaluare, a rapotului justificativ şi a documentelor scanate pe CD. Pentru a participa la concurs, cadrele didactice trebuie să aibă calificativul „foarte bine” în ultimii doi fie că au fost la catedră, fie că au ocupat funcţii publice. Pentru evaluare, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a publicat fişa de autoevaluare a ativităţii manageriale, din luna iulie.

Se punctează, printre altele, proiectarea bugetului unităţii de învăţământ în concordanţă cu planul de dezvoltare instituţională, asigurarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS COV 2, existenţa contractelor încheiate şi derulate cu agenţii economici, ONG –uri şi alte organizaţii privind derularea proiectelor.

De asemenea, se urmăreşte implicarea unității de învățământ în proiecte de parteneriat cu unităţi de învăţământ similare din Uniunea Europeană sau din alte zone. Directorii primesc punctaj şi dacă s-au implicat în analizarea rezultatelor şcolare ale elevilor, dacă au participat la activităţi extraşcolare şi dacă au promovat activitatea unităţii de învăţământ la nivel local şi la nivel naţional.

Evaluarea se concretizează cu patru calificative

Evaluarea se aplică şi cadrelor didactice care nu mai ocupă funcţii de conducere dar care au fost directori sau directori adjuncţi pentru cel puţin 90 de zile în anul şcolar 2020-2021. Evaluarea se declanşează prin autoevaluare şi se finalizează prin acordarea calificativului anual.


„Evaluarea se concretizează prin patru calificative care se dau după analizarea documentelor depuse la fişa de autoevaluare. Cel mai mare calificativ este foarte bine şi se acordă pentru 85-100 de puncte, „Bine” pentru 70-84,99 puncte, iar Satisfăcător este pentru 60-69,99 puncte. Profesorii care primesc sub 60 de puncte pentru activitatea managerială primesc calificativul „Nesatisfăcător” nu vor mai fi numiţi în funcţie” se menţionează în procedura de evaluare a Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

În Dolj sunt 194 de directori şi 67 de directori adjuncţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS