10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatie(VIDEO) Cîmpeanu: Noi reguli pentru elevi și profesori în școli

(VIDEO) Cîmpeanu: Noi reguli pentru elevi și profesori în școli

Noile reguli pentru deschiderea școlilor au fost anunțate miercuri de miniștrii Sănătății și Educației, într-o conferință comună de presă.

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a declarat miercuri că până la 6 la mie rată de infectare, toate creşele, gradiniţele şi şcolile funcţionează cu prezenţă fizică, iar după depăşirea acestui prag, rămân deschise doar creşele şi grădiniţele şi toţi elevii trec în online, cu excepţia învăţământului special. Ministrul a anunţat că a fost elaborat ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii privind măsurile pentru începerea şcolii, dar va fi semnat după avizul CNSU.

Conferință de presă comună – Ministerul Educației – Ministerul Sănătății, pentru semnarea Ordinului de Ministru comun, privind deschiderea și funcționarea școlilor.

Conferință de presă comună – Ministerul Educației – Ministerul Sănătății, pentru semnarea Ordinului de Ministru comun, privind deschiderea și funcționarea școlilor.

Posted by Ministerul Educației – România on Tuesday, August 31, 2021

Măsurile de prevenție sunt următoarele:

  • distanțarea fizică,
  • aerisirea cvasi-permanentă a spațiilor închise din școli,
  • obligația măștii în interior.

Ministrul Educației a recomandat purtarea măștii de tip medical. „Am revenit cu câteva condiții pentru măștile de tip textil: să acopere corect nasul și bărbia. Când apare un caz pozitiv în clasă: La preșcolar și clasele 0-6, elevii din clasa respectivă vor continua online timp de 14 zile. Se poate reveni începând cu ziua 8 după testarea antigen rapidă. Testarea se organizează în școli sau prin mobilizarea echipelor de la DSP. Pentru părinții copiilor care refuză testarea în ziua 8 se prelungește învățământul online. Pentru clasele 7-12, la apariția unui caz pozitiv: Pentru copiii vaccinați sau trecuți prin boală pot continua față în față. Pentru elevii nevaccinați sau netrecuți prin boală, se intră în scenariul online pentru 14 zile și testare după 8 zile”, a spus ministrul Educației.

Masca va fi obligatorie la școală, mai puțin la orele de educație fizică. În cazul în care se va depăși rata de infectare de 2 la mia de locuitori, atunci se va purta mască și la orele de educație fizică desfășurate în interior.

Cum funcționează școala dacă un elev este depistat pozitiv

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a prezentat scenariile după care vor învăța elevii în cazul în care un copil este depistat pozitiv în clasă.

„Am recomandat măștile de tip medical, pentru că e standardizată. Am revenit și la măștile de tip textil. Ele să fie adaptate feței și să acopere fața și bărbia. Se interzic alte tipuri de dispozitive cu excepția vizierelor pentru profesori.

Atitudinea este dacă vorbim de clase preșcolar și de la pregătitoare până la cls. a 6, ca elevii să facă școală online timp de 14 zile în cazul în care se descoperă cazuri. Se poate reveni din ziua 8 cu testare antigen, dacă testele sunt negative. Testarea se face la școală sau prin mobilizarea DSP. Pentru părinții copiilor care refuză se prelugește învățământul online până se întorc.

La cei de cls 7-12: elevii care au fost vaccinați sau au trecut prin boală pot continua să învețe față în față. Ceilalți trec în online, la fel ca cei mici.

La curțile și spațiile școlilor masca nu e obligatorie, cu excepția festivităților. Festivitatea să fie lmitată la o oră și jumătate”, a spus Ioana Mihăilă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS