17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieMinistrul Educaţiei: „Noul an școlar va începe pe 13 septembrie cu prezență fizică pentru toți elevii“

Ministrul Educaţiei: „Noul an școlar va începe pe 13 septembrie cu prezență fizică pentru toți elevii“

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a reiterat luni că noul an școlar va începe pe 13 septembrie „cu prezență fizică pentru absolut toți elevii, fără niciun fel de diferențiere”.

Oficialul a precizat că ordinul comun privind regulile de protecție sanitară în unitățile de învățământ va fi semnat miercuri, potrivit stiripesurse.ro.

„Vom încerca să acoperim absolut toate situațiile posibile cu care ne putem întâlni pe parcursul anului școlar 2021-2022. Toate aceste lucruri vor fi clarificate și făcute public cunoscute miercuri, la ora 10.00, odată cu semnarea ordinului comun ministrul Educației – ministrul Sănătății”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

În data de 13 septembrie vom începe școala cu prezență fizică

Întrebat ce scenarii sunt avute în vedere pentru eventualitatea în care rate de infectare trece de 6, ministrul Educației a spus: „Cele anunțate. Cel mai important anunț este acela că în data de 13 septembrie vom începe școala cu prezență fizică pentru absolut toți preșcolarii și pentru absolut toți elevii, fără niciun fel de diferențiere. Va trebui să ne asigurăm că sunt respectate măsurile sanitare, va trebui să ne asigurăm că există măști de protecție suficiente, va trebui să ne asigurăm că școlile sunt pregătite.

„Permitem organizarea de festivități de deschidere a anului școlar cu două condiții“

„Am stabilit că este normal să permitem organizarea de festivități de deschidere a anului școlar din moment ce sunt permise tot felul de alte evenimente, cu două condiții – prin excepție, masca fiind obligatorie la interior, în data de 13 septembrie ea va fi obligatorie și la exterior pentru că sunt aglomerări mari de persoane care se creează, elevi, părinți, bunici, profesori, și durata să fie de maximum o oră și jumătate”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

„Există stocuri suficiente de măști de protecție“

Întrebat dacă unitățile școlare vor asigura măști de protecție, oficialul a afirmat: „Este o întrebare firească, există stocuri suficiente de măști de protecție. Există câteva milioane de măști de protecție în rezerva de stat gestionate de Departamentul pentru Situații de Urgență, există la Ministerul Sănătății, există la autorități locale. Pe de altă parte, am lansat o interogare în tot sistemul de educație către toate inspectoratele școlare județene pentru a ne spune ce stocuri de măști au”.

„Și Ministerul Educației s-a implicat, a semnat contracte de donație și sponsorizare în beneficiul inspectoratelor școlare, acolo unde stocurile au fost mai reduse, iar astăzi în ședința de Guvern va fi promovată o reglementare prin care autoritățile locale vor pune la dispoziția școlilor măști de protecție. Există stocuri, știm exact pe fiecare județ de 500.000-700.000 de măști în fiecare județ. Acestea vor fi puse la dispoziția școlilor pentru asigurarea protecției sanitare pentru elevi și pentru cadre didactice”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS