24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieCîmpeanu: Se vor asigura în şcoli măşti pentru elevi şi profesori

Cîmpeanu: Se vor asigura în şcoli măşti pentru elevi şi profesori

Ministrul Educaţiei dă asigurări că se vor asigura în şcoli măştile de protecţie necesare elevilor şi profesorilor, în condiţiile în care aceştia nu mai au voie să folosească măşti textile.

Deja au ajuns în judeţe sute de mii de măşti, spune ministrul Sorin Câmpeanu.

“Printr-un efort cumulat, autorități centrale și autorități locale, peste care s-a suprapus și mediul socio-economic, Ministerul Educației a încheiat mai multe contracte de donație și sponsorizare prin care au ajuns în județe sute de mii de măști. Sunt convins că, din aceste trei surse, împreună, nu va fi o problemă existența măștii de protecție în școli.”
Sorin Câmpeanu spune că, cel mai târziu pe 3 septembrie, va fi publicat ordinul comun al Ministerului Educaţiei şi al Ministerului Sănătăţii, privind condițiile în care va începe noul an şcolar şi regulile care trebuie respectate.

O problemă încă nerezolvată este cine va suporta cheltuielile de testare a profesorilor care nu s-au vaccinat anticovid. Ministrul Educaţiei spune că nu profesorii ar trebui să-și plătească testele.

“Cred că profesorii nu pot fi obligați să se testeze din bani proprii, atâta vreme cât testarea are ca scop prezența lor în școală în interesul elevilor, chiar dacă este mai greu de înțeles de ce, având la dispoziție vaccinarea gratuită e nevoie să discutăm despre plata testării. Vom vedea care sunt limitele legislative. Altfel, un profesor care afirmă că a avut simptome specifice, are tot dreptul să fie testat pe cheltuiala DSP, ca orice cetățean.”
Potrivit ultimelor raportări, făcute în luna iunie, aproximativ 60% dintre cadrele didactice s-au vaccinat anti-COVID.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS