19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAnchetă la un centru de bacalaureat din Craiova: Subiectele au ajuns pe internet

Anchetă la un centru de bacalaureat din Craiova: Subiectele au ajuns pe internet

Este anchetă la centrul de bacalaureat de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” din Craiova. Se pare că un candidat ar fi fotografiat subiectele şi acestea au apărut pe internet în timpul examenului. Poliţia este în acest moment la liceu pentru a face verificări. Potrivit reprezentaţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj candidatul va fi eliminat.

„Am aflat de situaţie după încheierea probei. Comisia judeţeană a sesizat poliţia şi ancheta este în desfăşurare. Este vizat un candidat. Se analizează imaginile de pe camerele de supraveghere şi aşteptăm şi noi rezultatul anchetei”, a precizat inspectorul şcolar Nicoleta Liţoiu, purtător de cuvânt al ISJ Dolj.


Pe surse, candidatul nu ar fi folosit telefonul, ci ar fi avut o cămaşă cu cameră la unul dintre nasturi.
Situaţia nu este singulară. La nivel naţional şi în alte licee din ţară, candidaţii au fotografiat şi au postat pe internet subiectele în timpul probei. Sunt anchete în desfăşurare astfel şi la Liceul Tehnologic „Panait Istrati” Brăila, la Liceul Tehnologic Dr. N. Rucăreanu din Braşov, la Liceul cu Program Sportiv Tg Jiu.

Ministrul Educaţiei: Se voe lua măsuri severe


Ministrul Educaţiei a anunţat public frauda şi a spus că se vor lua măsuri severe.


„Da, sunt cinci situaţii în care au fost semnalate aceste fraude. Avem în atenţie, sunt cinci săli de clasă, în cinci licee din cinci judeţe diferite: un liceu din Brăila, din Braşov, din Gorj, din Dolj.
Cunoaştem aceste licee, cunoaştem sălile de clasă, se identifică inclusiv poziţia elevilor şi cu siguranţă vor fi eliminaţi din examen şi vor avea o interdicţie de a se mai prezenta un timp.
Am venit cu foarte multe măsuri în sprijinul conştientizării ideii de corectitudine a examenelor. Cei care nu au înţeles acest lucru vor suferi cele mai drastice măsuri: eliminarea din examen”, a anunţat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, miercuri, la Antena 3.
Astăzi, candidaţii la bacalaureat au susţinut proba la alegere din aria profilului şi a specializării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS