16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateEducatoarea din Dolj care s-a titularizat după ce a promovat a doua oară concursul cu 10

Educatoarea din Dolj care s-a titularizat după ce a promovat a doua oară concursul cu 10

Situaţie inedită anul acesta la titularizarea în Dolj. La educatoare au fost trei posturi vacante şi cinci candidate care au obţinut media 10 la concursul naţional. Pentru a stabili care sunt candidatele care vor ocupa cele trei posturi pe perioadă nedeterminată, criteriile de departajare au fost domiciliul şi gradul didactic. Printre candidaţii de 10 care au reuşit să ocupe unul dintre cele trei posturi se află şi Anamaria Iacob, candidată care şi în 2019 a promovat acest concurs tot cu media 10. Postul pe care l-a ocupat este la o grădiniţă din judeţ, însă Anamaria spune că ia în calcul serios chiar să facă naveta zilnic.

A început activitatea la catedră în 2018

Anamaria este absolventă a Colegiului Naţional Pedagogic „Ştefan Velovan” din Craiova , promoţia 2017. A ajuns la catedră pentru prima oară în 2018, la un an distanţă şi mereu şi-a dorit să se titularizeze.


„Prima dată am susţinut examenul de titrularizare în 2018 şi am obţinut 9,50. Nu am reuşit să mă titularizez atunci, pentru că au fost multe medii mari. Am obţinut post de suplinitor. Am susţinut examenul de titularizare şi în urmă cu doi ani şi am obţinut tot 10, dar nu au fost posturi vacante.

Am continuat activitatea de cadru didactic suplinitor, pentru că aveam continuitate la Grădiniţa cu program prelungit „Ion Creangă” din Craiova.

Anul acesta fiind trei posturi vacante scoase la concurs m-am înscris din nou şi am obţinut o nouă notă de 10. Pot spune că pentru această sesiune s-a schimbat programa. Au intervenit modificări atât la tematica pentru limba şi literatura română, fiind introduse noi opere care aparţin genului epic în locul unor opere ale genului liric, cât şi la psihopedagogie. Cu toate aceste modificări, eu consider că subiectele la examen au fost uşoare. A fost mult de scris, în schimb”, a spus Anamaria Iacob.

A obţinut post într-un oraş din Dolj

Având din nou nota 10 la titularizare, Anamaria Iacob a reuşit anul acesta să se titularizeze la o grădiniţă din judeţ.
„Am obţinut post titularizabil în Băileşti, la Grădiniţa cu program prelungit „Amza Pellea”. Chiar dacă va fi nevoie să fac zilnic naveta pe o distanţă de 60 de kilometri, mă bucur foarte mult că am reuşit să obţin un post pe perioadă nedeterminată în Dolj. Este ceva sigur şi nu a mai fost nevoie să mă duc în alt judeţ să mă titularizez. Am fost cinci candidaţi pe trei posturi, dar departajarea s-a făcut ţinând cont de domiciliu şi de definitivat. Am întrunit ambele condiţii. Eu am promovat definitivatul în 2019, în anul în care am reuşit să şi promovez concursul de titularizare cu 10 „, a mai spus Anamaria.

Cum a ajuns să se orienteze spre cariera didactică

Candidata de 10 la titularizare spune că iniţial spre cariera didactică a fost îndrumată de mama sa.

„Mama mea este cea care m-a îndrumat spre un Colegiul Pedagogic, pentru că ea şi-a dorit foarte mult să aibă o carieră în acest domeniu. Primul an la catedră a fost o provocare, dar m-am ataşat atât de repede de copii încât post spune că nu mă văd să fac altceva. Practic, acum este pasiunea mea. Îmi plac foarte mult copiii de vârstă preşcolară. Am pornit activitatea cu grupa mică la Grădinia „Ion Creangă” din Craiova şi anul acesta au absolvit grupa mare. Din toamnă se vor duce la şcoală. A trecut atât de repede timpul şi despărţirea de ei a fost foarte grea”, a mărturisit Anamaria Iacob.

În paralel cu activitatea la catedră, Anamaria a urmat şi cursuri de licenţă şi acum este la master. „Am urmat studiile Facultăţii de Litere din candru Universităţii din Craiova, specializarea Limba română-engleză. Acum sunt la master. Practic, am urmat studii care să îmi dea posibilitatea să am şi o altă variantă în cazul în care va trebui să aleg altceva”, a mai spus Anamaria Iacob.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS