22.5 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎn Dolj au mai rămas posturi libere după titularizare

În Dolj au mai rămas posturi libere după titularizare

În Dolj pentru titularizare au fost publicate 86 de posturi din care în prima şedinţă publică au fost ocupate 22 de posturi. La unele discipline cererea a fost mai mare decât oferta. Au fost însă şi situaţii în care titularizarea pe post a fost făcută cu media minimă 7 şi au mai rămas şi posturi neocupate.

După examenul naţional pentru ocuparea posturilor didactice, în Dolj au fost titularizate 22 de cadre didactice. Cele mai mari medii de titularizare au fost la educatoare. La această secţiune au fost cinci candidaţi cu media 10 şi trei posturi.

„La educatoare departajarea s-a făcut după domiciliu şi gradele didactice”, a precizat inspectorul şcolar general adjunct, Claudiu Crăciunoiu. Concurenţă se anunţa şi la învăţători. La concurs s-au înscris 120 de candidaţi, fiind publicate 18 posturi titularizabile din care patru posturi au rămas libere. Cea mai mică medie pentru titularizare a fost 7. Potrivit reprezentanţilor comisiei judeţene pentru mobilitatea personalului didactic, la învăţători au fost şi situaţii în care candidaţii cu medii mari au refuzat să se titularizeze pe posturile din mediul rural.


„La învăţători au fost ocupate 14 posturi din 18. Nu s-au ocupat în prima şedinţă patru posturi pentru învăţători la program step by ste step”, a mai precizat inspectorul şcolar general adjunct, Claudiu Crăciunoiu.

Ce catedre au mai rămas libere

Potrivit preşedintelui comisiei judeţene pentru mobilitate, mai sunt şi alte discipline la care au fost ocupate doar o parte dintre catedrele sau posturile didactice.


„La educaţie fizică a fost un post titularizabil care a fost ocupat, apoi la învăţământ special a fost un post de educator-învăţător care a fost ocupat tot în prima şedinţă publică pentru titularizare. De asemenea, la Palatul Copiilor Craiova au fost ocupate posturile de scoase la concurs. A fost un post pentru muzică populară şi un post pentru protecţia mediului ecologic.

Sunt şi discipline la care au fost ocupate doar o parte din posturi. De exemplu, pentru profesor logoped am avut trei posturi din care a rămas unul neocupat, pentru profesor în centre şi cabinete am avut nouă posturi din care două au rămas libere, la mecanică s-a ocupat un post din trei publicate, la fizică au fost publicate două posturi din care la titularizare a fost ocupat un post. Au rămas posturi libere pentru că nu au fost candidaţi cu medii peste 7″, a mai precizat inspectorul şcolar general adjunct, Claudiu Crăciunioiu. Posturile care au rămas neocupate vor fi distribuite la detaşare şi la completări de norme. O altă şedinţă publică pentru repartizare a fost şi ieri.


Conform datelor de la Ministerul Educaţiei, Doljul este pe primele locuri la nivel naţional cu cele mai multe medii peste 7, fiind date următoarele date: Clujul cu 56,6%, Harghita cu 52,1%, Doljul 53,1%. De altfel, tot în top 3 dar la categoria cele mai puţine note sub 5 este şi judeţul Dolj cu 14,3%, pe primele două locuri fiind Harghita cu 12,2% şi Cluj cu 13,03%.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj au precizat că şedinţele publice pentru repartizare pe posturi se vor relua după 23 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS