3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieLiceele care mai au locuri libere pentru admitere în Dolj

Liceele care mai au locuri libere pentru admitere în Dolj

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a publicat locurile rămase libere la liceele din Craiova pentru a doua etapă de admitere.

În Craiova şi judeţ au mai rămas 233 de locuri libere la învăţământul de masă. La acesatea se adaugă locurile pentru elevii cu CES (cerinţe educaţionale speciale) şi cele pentru rromi care au rămas neocupate inclusiv la colegiile din Craiova. În general locurile libere la liceu sunt la specializări din domeniul tehnologic, dar mai sunt şi câteva licee care au locuri la clase de teoretic. Acestea sunt: Liceul Bechet, la Liceul din Bârca şi la Liceul Tehnologic Adventist care mai au câteva locuri libere la filologie, ştiinţe ale naturii sau matematică-informatică.

La cea de a doua etapă de admitere la liceu participă elevii care nu au fost în prima etapă dar şi cei care au participat la repartizarea computerizată dar nu au depus şi documentele la şcoală pentru validarea locului. În această a doua etapă de repartizare computerizată, completarea opţiunilor se face până pe 5 august la unitatea de învăţământ sau prin formular transmis electronic.
Candidaţii care vor să opteze pentru locurile speciale pentru rromi sau pe locurile cu cerinţe educaţionale speciale depun cerere până pe 4 august. Astfel, de locuri mai sunt inclusiv la colegii precum Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti”, Colegiul Naţional „Carol I” sau Colegiul Naţional „Elena Cuza” precum şi la toate celelalte licee din Craiova şi judeţ.

Unde mai sunt locuri libere la liceele din Craiova

În ceea ce priveşte învăţământul de masă, datele publicate de ISJ Dolj arată că mai sunt licee din Craiova la care au mai rămas locuri libere şi pentru cea de a doua etapă de admitere. Primul liceu de pe această listă care mai primeşte elevi în clasa a IX-a este Colegiul Economic „Gheorghe Chiţu” care mai are 20 de locuri libere la economic şi 4 locuri libere la comerţ.

De asemenea, la Liceul de Industrie Alimentară Craiova mai sunt 14 locuri libere la specializarea industrie alimentară şi 9 locuri libere la turism şi alimentaţie. Liceul Energetic mai are libere 6 locuri la specializarea electronică şi automatizări, iar la Liceul „Matei Basarab” mai sunt 12 locuri libere la turism şi alimentaţie.

Alte licee cu profil tehnologic

În Craiova, mai pot fi admişi elevi în clasa a IX-a la Liceul Tehnologic Auto care mai are 22 locuri neocupate la specializarea electric şi 4 locuri la mecanică.
Şi Liceul Tehnologic de Transporturi Auto mai are 18 locuri libere la electronică automatizări, iar Liceul de Transporturi Căi Ferate Craiova mai are 14 locuri la specializarea electric şi 12 locuri la electronică şi automatizări. Tot pe domeniul tehnic, la Liceul Tehnologic „George Bibescu” din Craiova mai sunt 17 locuri la electric şi 8 locuri la mecanică.
Elevii interesaţi de comerţ mai au 10 locuri la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi”, iar cei care vor să studieze protecţia mediului mai au trei locuri la Liceul „Costin D Neniţescu” din Craiova.. De asemenea, la specializarea matematică-informatică mai sunt 6 locuri la Liceul Adventist din Craiova.

Locuri libere la liceele din judeţ

Şi la liceele din judeţ mai sunt locuri libere la anumite specializări. În mediul urban, mai sunt 6 locuri la mecanică la Liceul „Horia Vintilă” Segarcea. La Liceul Tehnologic „Ştefan Anghel” Băileşti mai sunt 15 locuri la specializarea electric şi 7 locuri la mecanică. Elevii pot alege şi specializări teoretice. Astfel, la Liceul Bechet mai sunt 12 locuri libere la matematică-informatică, iar la Liceul „Mihai Viteazul” din Băileşti mai sunt 3 locuri libere la ştiinţe ale naturii.
În mediul rural, mai sunt 6 locuri la agricultură şi 15 locuri la economic la Liceul Tehnologic „Petre Baniţă” Călăraşi. De asemenea, la Liceul „Adrian Păunescu” Bârca mai este un loc la filologie.
Pe 6 august se publică rezultatele celei de a doua etape de repartizare computerizată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS