6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAu început înscrierile pentru sesiunea de toamnă a bacalaureatului

Au început înscrierile pentru sesiunea de toamnă a bacalaureatului

De ieri au început înscrierile la a doua sesiune de bacalaureat 2021. Candidaţii se pot înscrie până pe 26 iulie. La această sesiune se pot înscrie absolvenţii de liceu care nu au promovat prima sesiune din acest an dar şi absolvenţii care nu au promovat examenul în anii anteriori.

Tinerii care nu au luat media 6 la examenul de bacalaureat din iunie sau în perioadele anterioare și cei care au promovat sesiunea de corigențe pot participa la sesiunea a doua.
Pentru a promova bacalaureatul, candidații trebuie să obțină cel puțin nota 5 la fiecare dintre probele scrise și cel puțin media 6. De asemenea, trebuie să aibă echivalate sau recunoscute probele de competențe lingvistice și digitale. În Dolj, după ultimele date ale primei sesiuni sunt 1.392 de elevi nu au promovat acest examen.
În perioada 19-26 iulie, cererile-tip de înscriere la bacalaureat pot fi transmise prin mijloace electronice sau se pot depune direct la secretariatele unităţilor şcolare.

Candidaţii plătesc taxă dacă susţin bacalaureatul în mai mult de două sesiuni

În funcţie de numărul candidaţilor care se vor înscrie se vor stabili şi centrele dfe examen. Candidații pot susține examenul de bacalaureat de două ori fără să achite vreo taxă. A treia oară, dacă se prezintă la toate probele, achită suma de 367 lei.

În celelalte cazuri, stabilirea sumei de plată pentru candidații din promoţiile anterioare care au susţinut în sesiunile anterioare de cel puțin două ori examenul de bacalaureat se face diferențiat, în funcție de numărul probelor pe care le susține candidatul, luându-se în calcul toate cheltuielile necesare examinării fiecărui candidat.

Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat se desfăşaoră în perioada 16-31 august.

Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat se desfăşaoră în perioada 16-31 august. Pe 16 august va fi proba scrisă la limba şi literatura română, pe 17 august se va desfăşura proba obligatorie a profilului şi pe 18 august va fi proba la alegere după care vor fi probele de competenţe. Primele rezultate ale probelor scrise se vor afişa pe 31 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS