12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatie63 de elevi eliminați pentru fraudă și 3.600 absenți, la prima probă a examenului de Bacalaureat

63 de elevi eliminați pentru fraudă și 3.600 absenți, la prima probă a examenului de Bacalaureat

​La prima probă scrisă a examenului național de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2021, cea de Limba și literatura română, au fost prezenți 117.807 candidați, adică 97% din totalul candidaților înscriși pentru susținerea acestei probe, informează Ministerul Educației.

Nu s-au prezentat 3.618 candidați.

Pentru fraudă sau tentativă de fraudă au fost eliminați 63 de candidați. Aceștia nu vor mai avea dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat, conform HotNews.

Baremul și subiectele la limba română au fost publicate de Ministerul Educației.

Ce condiții trebuie să îndeplinească un bolnav

Ministerul amintește că, pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:  

recunoașterea/echivalarea/susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;  

susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;  

obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

Celelalte probe se vor desfășura conform următorului calendar:

marți, 29 iunie – proba obligatorie a profilului – matematică la real, istorie la uman  miercuri, 30 iunie – proba la alegere a profilului și specializării

joi, 1 iulie – Limba și literatura maternă.

Contestațiile pot fi depuse/transmise inclusiv prin mijloace electronice

Contestațiile pot fi depuse/transmise în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, inclusiv prin mijloace electronice.  În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS