6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljLecţie cu câini de salvare la Şcoala "Elena Farago" din Craiova

Lecţie cu câini de salvare la Şcoala „Elena Farago” din Craiova

Elevi de la clasele pregătitoare, I şi a II-a de la programul step by step au avut azi parte de o lecţie specială în curtea şcolii, cu câini de căutare şi salvare de la Centrul de Educare Canină.

Şcolarii au învăţat cum să reacţioneze şi cum să se comporte în cazul situaţiilor de urgenţă, folosind câini de salvare. Activitatea s-a numit „Căţelul la nevoie se cunoaşte” şi este o lecţie extracurriculară. Elevii au făcut cunoștință cu diverse rase de câini de salvare și cum se acționează cu un câine de salvare pentru căutarea unei persoane. Activitatea a fost prezentată de Liviu Ionescu.

„În cadrul proiectului, voluntarii din cadrul Asociației CNEC (Centrul de Educare Canină) desfășoară momente demomstrative alături de prietenii necuvântători. Voluntarii sunt implicaţi în exerciţii individuale şi de grup în orice loc sau condiţii meteorologice. Elevii de la clasa pregătitoare D, clasa I şi clasa a II-a step by step, dar și elevii de la clase de gimnaziu inclusiv de la clasa a VIII-a învață cu acest prilej cum să se comporte în cazul situaţiilor de urgenţă (cutremur, incendiu) socializează individual şi de grup cu căţeii. Câinii fac parte din programul de căutare- salvare, sunt de rasă şi de talie diferită „, a precizat Marian Vlad, directorul Şcolii gimnaziale „Elena Farago” din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS