15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBazinul de înot de la Colegiul "Carol I" s-a uscat

Bazinul de înot de la Colegiul „Carol I” s-a uscat

Bazinul de înot de la Colegiul Naţional „Carol I” a beneficiat de o investiţie de 500.000 de euro, făcută de Primăria Craiova. A fost inaugurat în ianuarie 2020, dar la scurt timp a fost închis. A fost redeschis pe 20 februarie şi apoi, la scurt timp, a fost închis din nou. Am solicitat Primăriei Craiova un punct de vedere pentru această situaţie şi am primit un răspuns de la conducerea colegiului în care este menţionat că bazinul de înot este închis pentru că nu există personal angajat pentru funcţionarea lui. Potrivit conducerii şcolii, soluţia ar fi închirierea acestui bazin.

Inaugurat pe 16 ianuarie 2020 de către primarul Craiovei de atunci, Mihail Genoiu, bazinul de la Colegiul Naţional „Carol I” era destinat tuturor elevilor din oraş care vor să facă înot. Pentru a fi din nou funcţuional s-au investit 500.000 de euro.


Numai că la o săptămână de la inaugurare a fost închis pe motiv că nu există personal de specialitate angajat. A fost redeschis pe 20 februarie, cu menţiunea că elevii vor beneficia de cursuri de înot cu un profesor de educaţie fizică şi sport. În realitate, nu a fost făcute cursuri în acest bazin. În prezent, nu mai există nici apă şi bazinul este tot închis. Am încercat să aflăm de la Primăria Craiova când va fi deschis publicului. Am primit răspunsul însă de la conducerea colegiului, care a menţionat că nu există personal angajat pentru bazin aşa cum prevede Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al Bazinului.

Posturile nu se pot debloca

În regulamentul de organizare şi funcţionare a bazinului sunt prevăzuţi 10 angajaţi, dar posturile nu se pot debloca. „Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al Bazinului, aprobat în şedinţa Consiliului de Administraţie al unităţii de învăţământ în data de 18 februarie 2020, prevede ocuparea următoarelor posturi: 1 post responsabil bazin înot, 1/2 post casier, 2 posturi îngrijitoare (femei de serviciu), 2 posturi electrician, 2 posturi instalator, 2 posturi salvamar. Necesarul de posturi se aplică pentru un program de funcţionare, de luni până vineri, în intervalul orar 9.30-21.30”, se arată în răspunsul pentru GdS transmis de directorul Colegiului Naţional „Carol I” din Craiova, Daniel Ion.

Au început demersurile pentru a-l închiria

Fără personal angajat, pentru a putea fi redeschis publicului, bazinul ar trebui închiriat. Conducerea colegiului a precizat că a început demersurile pentru închirierea temporară.

„Ţinând cont de situaţia actaulă la nivel naţional privind imposibilitatea deblocării posturilor în vederea ocupării acestora prin concurs, Colegiul Naţional „Carol I” a început demersurile privind închirierea temporară a bazinului de înot cu respectarea HCL nr 484/2019 privind aprobarea Regulamentului cadru de închiriere a unor spaţii disponibile excedentare în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din Craiova”, a precizat Daniel Ion, directorul Colegiului Naţional „Carol I” din Craiova.

Se va organiza licitaţie


Pentru închiriere se va solicita întâi schimbarea unei hotărâri de Consiliul Local Craiova şi apoi se va face licitaţie.
„Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova a solicitat amendarea articolului 2 alin 1 din HCL 484/2019 cu sintagma „bazin de înot” alături de clădiri sau părţi ale acestora, săli de clasă, ateliere, laboratoare, inclusiv dotările aferente, construcţiile demontabile, săli de sport, terenuri de sport şi alte suprafeţe de teren, care în anumite perioade din timpul unui an, unei săptămâni sau unei luni nu sunt folosite în procesul instructiv-educativ. Ulterior, se vor demara procedurile de licitaţie respectând HCL 484/2019. După redeschiderea bazinului de înot, prioritate vor avea elevii din cadrul unităţii de învăţământ”, se mai arată în răspunsul Colegiului Naţional „Carol I” din Craiova. Acest bazin nu a mai fost deschis publicului de 25 de ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS