15.9 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSocietatea de Științe Matematice Dolj a premiat elevii medaliați la olimpiada națională

Societatea de Științe Matematice Dolj a premiat elevii medaliați la olimpiada națională

Elevii din Dolj care au obținut medalii de argint și bronz la Olimpiada Națională Gazeta Matematică au fost premiați, de Ziua Copilului, în cadrul unei festivități, organizată la Universitatea din Craiova.

În ciuda pandemiei, cinci elevi din Dolj au reușit să facă performanță anul acesta la Olimpiada Națională Gazeta Matematică. Patru elevi au obținut medalie de bronz. Aceștia sunt: Anda Ionică de la Colegiul Național „Carol I” pregătită de profesor Ciurcea Raluca, Liviu Moanță de la Colegiul Național „Frații Buzești”- profesor Lucian Tuțescu, Divia Negoescu de la Colegiul Național „Frații Buzești”- profesor Cristian Moanță și Corneliu Gunescu de la Colegiul Național Pedagogic „Ștefan Velovan”- profesor Simona Vladimirescu.

Eleva Gabriela Pîrvulescu,de la Colegiul Național „Frații Buzești”, coordonată de profesor Teodora Rădulescu, a obținut medalie de argint și calificarea la testele de baraj pentru constituirea loturilor care vor reprezenta România la olimpiadele internaționale. Acești elevi au fost premiați, ieri, de 1 Iunie, de Societatea de Științe Matematice din România (SSMR)- Filiala Dolj. La festivitate au participat prof.univ.dr. Vicentiu Rădulescu, președintele filialei, prof. univ. dr. Ionel Rovența prim-vicepresedinte si prof. Gabriel Tica de la Colegiul Național ”Carol I” în calitatea de vicepreședinte al filialei SSMR precum și profesorii și părinții elevilor.

”Matematica este interfața dintre științele pure și cele aplicate”

Festivitatea de premiere a olimpicilor la matematică a fost deschisă de președintele Societății de Științe Matematice din România- Filiala Dolj, prof.univ. dr Vicențiu Rădulescu, care a precizat că matematica trebuie așezată la locul de cinste pe care îl merită.

”Matematica este un obiect greu și trebuie să avem înțelepciunea să o așezăm la locul de cinste pe care îl merită. Învățarea matematicii este un proces complex, care trebuie să țină cont în permanență de progresele din lumea reală, căci matematica este la interfața dintre știintele pure și cele aplicate”, a precizat profesor univ. dr. Vicentiu Rădulescu, președintele filialei Dolj a SSMR.

De altfel, și profesorul Gabriel Tica a subliniat că anul acesta elevii pasionați au arătat că matematica este mai presus de orice problemă socială.

”În acest an dificil, în plină pandemie, ei au arătat că matematica este mai presus de orice problemă socială, care poate sa apară în viață. Pasiunea lor pentru matematică și performanță nu a ținut cont de condițiile vitrege de învățare din acest an școlar”, a precizat profesorul Gabriel Tica, vicepreședintele SSMR-filiala Dolj.

Pentru elevii care au obținut medalie de bronz la olimpiadă, Societatea de Științe Matematice din România-Filiala Dolj a acordat câte 700 de lei, iar pentru eleva Gabriela Pîrvulescu, care este în lotul restrâns al României a acordat un premiu de 1.000 de lei. De asemenea, pentru profesorii coordonatori SSMR- Filiala Dolj a acordat diplome.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS