17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMarş al elevilor de la Colegiul "Carol" împotriva accidentelor: Pietonii nu se pot apăra, apără-i tu!

Marş al elevilor de la Colegiul „Carol” împotriva accidentelor: Pietonii nu se pot apăra, apără-i tu!

-

Apraope 100 de elevi de la Colegiul Naţional „Carol I” din Craiova au ieşit în stradă la prânz ţinând în mână semne de circulaţie şi mesaje precum „Frână, nu accelaraţie”. Cu aceste mesaje au stat pentru un timp în faţa Primăriei Craiova şi au şi traversat strada pentru a atrage atenţie şoferilor asupra siguranţei pietonilor.

Semnalul de alarmă a fost tras după ce o elevă de 18 ani de la acest colegiu a fost accidentată mortal pe 21 mai, pe o trecere de pietoni de pe Calea Severinului, iar câteva zile mai târziu o altă elevă de clasa a VI-a a fost lovită de o maşină pe trecerea de pietoni din faţa colegiului. Acţiunea elevilor de la Colegiul Naţional „Carol I” se numeşte „Pietonii nu se pot apăra, apără-i tu!”. Marşul a fost un semnal de alarmă şi pentru autorităţi.

„Am creat acest eveniment pentru a trage un semnal de alarmă adresat at autorităţilor cât si cetăţenilor cu privire la siguranţa elevilor pe marcajul pietonal. Evenimentele recent întâmplate ce au avut un şoc puternic asupra noastră ne-au pus in ipostaza de a lupta pentru siguranţa noastră şi a persoanelor iubite. Este vorba despre o solicitare de amplasare a unor limitatoare de viteză în faţa trecerilor de pietoni din vecinătatea şcolilor”, au scris elevii pe facebook.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

ȘTIRI GdS