18.3 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieGuvernul a respins desființarea Corpului național de experți în management educațional

Guvernul a respins desființarea Corpului național de experți în management educațional

Ordonanța de Urgență adoptată pe 19 mai de Guvernul României, prin care este reglementată echivalarea competențelor la Bacalaureat 2021, nu mai conține articolelele prin care ministerul Educației modifica Legea Educației ca să pregătească derularea concursului pentru directorii de școli și grădinițe, potrivit surselor Edupedu.ro. Concret, nu a fost acceptată de către Guvern abrogarea prin Ordonanță de Urgență a unui articol aflat în Legea Educației, cel care înființa Centrul național de experți în management educațional.

Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea Legii Educației Naționale nr.1/2011, a Legii nr.269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării, achiziționării de calculatoare și privind instituirea unor măsuri pentru buna funcționare a sistemului de învățământ este pe lista actelor normative aprobate de către Guvern.

Ministerul Educației a anunțat deja printr-un comunicat de presă că aceasta conține doar echivalarea probelor de competențe pentru Bacalaureat 2021 și stabilirea prin ordin de ministru a calendarului pentru programul Euro 200, prin care tinerii din medii dezavantajate sau care provin din familii cu venituri mici primesc un ajutor de la stat ca să-și cumpere un calculator.

Concursul pentru directori a fost anunţat pentru 27 mai

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat concursul pentru directorii de școli pe 27 iulie 2021, adăugând că nu va exista o condiție de apartenență la corpul experților pentru candidați.

Dacă metodologia de examen nu este publicată până pe 27 mai, concursul pentru directori nu poate fi organizat pe 27 iulie. Asta pentru că ministerul este obligat să pună anunțul de concurs și metodologia, plus tematica pe care candidații o au de pregătit cu două luni înainte de probele propriu-zise.

Ministrul a declarat în mai multe ieșiri publice că în luna august vrea să respecte concediul cadrelor didactice și că nu va organiza activități în școli în acea lună.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS