24.7 C
Craiova
luni, 21 iunie, 2021
Știri de ultima oră Local Dolj Admitere fără repartizare computerizată la unele licee din Craiova

Admitere fără repartizare computerizată la unele licee din Craiova

O parte dintre liceele din Craiova au specializări la care elevii nu participă la repartizarea computerizată pentru admiterea în clasa a IX-a. Este vorba de specializările vocaționale care există inclusiv la liceele teoretice sau tehnologice. Elevii susțin probe speciale pentru admitere, iar la multe dintre specializări, din datele oficiale ale școlilor, mediile de admitere de anul trecut au fost peste 8.

Admiterea la specializările vocaționale se face tot pe baza rezultatelor de la Evaluarea Națională și a mediilor din gimnaziu, numai că elevii susțin probele speciale la care sunt admiși sau respinși. Astfel, ei nu mai intră la repartizarea computerizată.

Una dintre specializările de liceu la care elevii nu participă la repartizarea computerizată este învățător-educatoare la Colegiul Național Pedagogic ”Ștefan Velovan” din Craiova. Sunt 48 de locuri și pentru a fi admiși, elevii trebuie să susțină probe de aptitudini la desen, muzică, educație fizică și limba română. Ultima medie de admitere de anul trecut a fost 9,04. La acest colegiu, anul acesta se introduce și specializarea educator-puericultor fiind alocate 24 de locuri, la care se vor susține aceleași probe ca și pentru clasele de învățător-educatoare.

Mediile de admitere de la muzică și teologie

Alte specializări vocaționale sunt muzică și arte vizuale, existente la Liceul de Arte ”Marin Sorescu” din Craiova. La aceste specializări se înscriu elevi din toată Oltenia. Anul trecut la clasa de muzică ultima medie de admitere a fost 8, 81, iar la arte plastice ultimul elev admis a avut media 7,92.

Elevii care vor să urmeze un profil teologic au la dispoziție două licee. Unul este Seminarul Teologic Adventist cu specializarea teologie adventistă la care ultima medie de admitere a fost 5,52, fiind 24 de locuri. Un alt liceu cu o clasă de teologie pentru a IX-a este Seminarul Teologic ”Grigorie Teologul” la care cea mai mică de admitere a fost 7,94.

Medii de admitere peste 7 la profilul sportiv

Elevii care vor să urmeze un profil sportiv au mai multe opțiuni. Cele mai multe locuri sunt la Liceul cu pogram sportiv ”Petrache Trișcu” din Craiova. Pentru clasa a IX-a sunt 36 de locuri la specializarea instructor sportiv- atletism, ultima medie de admitere de anul trecut fiind 8,69. Tot la clasa a IX-a sunt 12 locuri la specializarea instructor sportiv-scrimă, la care ultima medie de admitere a fost 8,49.

Clase cu profil sportiv au fost înființate și la alte licee. De exemplu, la Colegiul Național ”Nicolae Titulescu” sunt 24 de locuri pentru instructor sportiv-volei, ultima medie de admitere fiind 8,84.

La Liceul Tehnologic Auto Craiova este o clasă de instructor sportiv fotbal, cea mai mică medie de admitere fiind 8,19.

La Liceul Energetic din Craiova sunt 24 de locuri pentru instructor sportiv-fotbal, handbal, baschet, tenis de masă, ultima medie de admitere fiind 8,25.

O clasă cu profil sportiv este și la Liceul Tehnologic Transporturi Căi Ferate Craiova pentru instructor sportiv fotbal, handbal, baschet pentru care cea mai mică medie de admitere a fost 7,60.

Anul trecut mediile de admitere au crescut față de 2019 cu un punct la majoritatea liceelor. Pentru specializările vocaționale, conform Ordinului 3.721/2021 înscrierile pentru a susţine probele practice vor fi în perioada 7-14 iunie. Probele se vor derula în perioada 15-18 iunie. Este posibil ca pentru probele de aptitudini să se poată face echivalări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Fără tragere de inimă, Sorana Cîrstea a pierdut clar...

Numărul 45 WTA, Sorana Cîrstea, a fost eliminată încă...

ȘTIRI GdS

Noua înșelătorie de pe WhatsApp

O nouă înșelătorie circulă pe WhatsApp, una dintre cele mai utilizate aplicații de mesagerie de la nivel mondial. Iată ce trebuie să știi dacă...

Germania vrea un nou pact UE privind migrația

Germania susţine ''pe deplin'' un nou pact al Uniunii Europene (UE) privind migraţia care promovează redistribuirea refugiaţilor şi împărţirea poverii financiare, afirmă ministrul de...

Marți începe Evaluarea Națională. Ce trebuie să știe elevii

Evaluarea Națională pentru absolvenții clasei a VIII-a (EN VIII 2021) se va desfășura în perioada 22 iunie – 4 iulie 2021. Un număr de...
00:03:40

VIDEO. Zece morți, dintre care nouă copii, într-un accident...

Zece persoane - între care nouă copii - au murit într-un accident în lanţ în care au fost implicate 15 mașini și care s-a...

VIDEO. Șofer atacat cu o crosă de golf în...

Un conflict în traficul din București a fost făcut public de sindicatul Europol pe Facebook. O filmare surprinde cum un bărbat lovește geamul unei...

A fost amenajat primul centru de vaccinare într-o biserică...

Un eveniment inclus în maratonul de vaccinare iniţiat de Primăria Braşov se desfăşoară, luni, la Biserica Neagră din oraș, unde persoanele care vor să...