27.8 C
Craiova
luni, 21 iunie, 2021
Știri de ultima oră Local Dolj (VIDEO) E oficial. De luni, toţi elevii din Craiova vor reveni la şcoală

(VIDEO) E oficial. De luni, toţi elevii din Craiova vor reveni la şcoală

-

Toți elevii de la școlile din Craiova vor reveni în bănci de luni, 10 mai, după ce municipiul a trecut în scenariul verde. Şi în judeţ vor fi 8 şcoli care vor trece din scenariul galben în scenariul verde.

Conform datelor de la DSP Dolj incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus a scăzut la 0,99 la mia de locuitori. În vederea redeschiderii şcolilor din Craiova s-a întrunit şi Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Inspectorul general, Alexandru Gîdăr, a confirmat pentru Gazeta de Sud că toți elevii sunt așteptați fizic la cursuri și că tot de luni se vor redeschide și cantinele.

„Conform incidenţei care a fost raportată azi şi a hotărârilor Consiliilor de Administraţie din unităţile de învăţământ, Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar judeţean Dolj a avizat şi a transmis către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă situaţia scenariilor care se vor aplica de luni pentru şcolile din Craiova şi judeţ. O veste bună, o considerăm cu toţii, de luni unităţile de învăţământ din municipiul Craiova îşi vor relua activitatea în scenariul verde, adică îşi vor relua cursurile cu prezenţa fizică a tuturor elevilor. Este vorba de 84 de unităţi plus unităţile conexe ale Inspectoratului Şcolar şi anume Centrul de Excelenţă, Palatul Copiilor şi CJRAE. Se vor redeschide şi cantinele şi căminele cu respectarea aceloraşi măsuri stricte impuse de pandemie”, a precizat inspectorul şcolar general, Alexandru Gîdăr.

Se vor respecta măsurile de distanţare fizică

Şcolile trebuie să asigure materiale de protecţie pe perioada desfăşurării cursurilor cu prezenţă fizică.

„Toată această revenire în formatul fizic se va face cu respectarea condiţiilor de siguranţă, cu respectarea distanţării sociale, cu asigurarea măsurilor de protecţie şi a materialelor de protecţie. Este vorba de dezinfectanţi, de măşti. La nivelul unităţilor de învăţământ s-au refăcut acele circuite de acces şi de ieşire din clase şi din spaţiul şcolar. Avem rugămintea la adresa părinţilor, la adresa elevilor, la adresa colegilor profesori de a pune în aplicare toate măsurile pe care le avem transmise de Direcţia de Sănătate Publică Dolj, de către medici, astfel încât să evităm apariţia unor infectări în cadrul unităţilor şcolare”, a precizat inspectorul şcolar general, Alexandru Gîdăr.

Opt şcoli din judeţ trec în scenariul verde


Şi în judeţ vor fi opt unităţi care vor trece din scenariul galben în scenariul verde. „Este vorba despre şcolile din Seaca de Pădure, Coţofenii din Dos, Desa, Dobreşti, Negoi, Secu, Vârtop, Argetoaia”, a precizat inspectorul şcolar general, Alexandru Gîdăr.

În funcţie de incidenţă, şcolile vor schimba scenariile.

„Şcolile pot să revină la cursurile online în momentul în care avem incidenţa crescută la nivelul respectivei unităţi de învăţământ sau atunci când avem mai multe cazuri de îmbolnăvire la o clasă”, a mai precizat inspectorul şcolar general, Alexandru Gîdăr.

Deschiderea şcolilor a fost votată şi de CJSU Dolj

Deschiderea şcolilor din Craiova şi reluarea cursurilor cu prezenţa fizică a elevilor a fost votată şi în CJSU Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

O tranșă de peste 200.000 de doze de vaccin...

O nouă tranşă de peste 200.000 de doze de vaccin de la AstraZeneca va ajunge marți în România, notează Hotnews. Până acum, țara noastră a primit 3.165.200 doze de vaccin Vaxzevria, din care a folosit doar 835.780. Zeci de mii de flacoane de ser vor expira la sfârșitul acestei luni.

ȘTIRI GdS

O tranșă de peste 200.000 de doze de vaccin...

O nouă tranşă de peste 200.000 de doze de vaccin de la AstraZeneca va ajunge marți în România, notează Hotnews. Până acum, țara noastră a primit 3.165.200 doze de vaccin Vaxzevria, din care a folosit doar 835.780. Zeci de mii de flacoane de ser vor expira la sfârșitul acestei luni.

Absenteism istoric la alegerile regionale şi departamentale din Franţa

Absenteism istoric la alegerile regionale şi departamentale din Franţa. De asemenea, rezultatele sunt împărţite. Rassemblement National (Adunarea Naţională - RN), partidul de extremă dreapta al...

Ducele de Cambridge, William, împlinește 39 de ani

Ducele de Cambridge, William, împlinește astăzi 39 de ani. Cu această ocazie, Clarence House a distribuit pe reţelele de socializare o fotografie de arhivă...

Gorj: Sute de mașini pe Transalpina

Sute de mașini au luat cu asalt Transalpina în mini-vacanța de Rusalii. Sunt turiști din întreaga țară care tranzitează cea mai înaltă șosea din...

Gorj: Echipamente IT, donate elevilor din Vladimir

O parte din elevii Școlii Gimnaziale Andreești, comuna Vladimir, au fost gazdele colegilor mai mari, elevi de liceu din Timișoara și Târgu Jiu, implicați...

Evaluarea Națională 2021: Linie TELVERDE pentru semnalarea neregulilor

Evaluarea națională 2021 începe marți, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Ministerul Educației anunță că va exista o linie TELVERDE...