19.4 C
Craiova
duminică, 20 iunie, 2021
Știri de ultima oră Actualitate Elevi de la Colegiul "Buzeşti", medaliaţi la Olimpiada Naţională de Matematică

Elevi de la Colegiul „Buzeşti”, medaliaţi la Olimpiada Naţională de Matematică

Performanţă la Olimpiada Naţională Gazeta Matematică pentru Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova. Cinci elevi dintre cei opt calificaţi la naţională au obţinut premii şi medalii, iar una dintre elevele medaliate a reuşit să se califice şi la proba de baraj pentru constituirea lotului României.

Olimpiada Națională Gazeta Matematică s-a desfășurat în anul școlar 2020-2021, în condiții de pandemie, în treisprezece centre universitare din țară. Toate etapele Olimpiadei Naționale Gazeta Matematică au fost organizate în parteneriat cu Societatea de Științe Matematice din România (S.S.M.R.). Etapele olimpiadei de matematică în județul Dolj au fost coordonate de filiala din Craiova a S.S.M.R. Prima etapă a fost organizată în Colegiul Național “Frații Buzești”, online, de către toți profesorii de matematică din colegiu care sunt membrii S.S.M.R. , sub coordonarea filialei locale a societății. Etapa a doua a olimpiadei s-a desfăşurat tot online, subiectele fiind realizate la nivel național.

Etapa naţională s-a desfăşurat la Universitatea din Craiova

Etapa națională s-a desfășurat cu prezență fizică, gazdă primitoare fiind Universitatea din Craiova – Facultatea de Matematică și Științe. Centrul universitar Craiova a găzduit elevii calificați la etapa națională din regiunea Oltenia, adică un număr de 42 de elevi din clasele VII-XII. De la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova pentru etapa naţională s-au calificat opt elevi.


„Din Colegiul Național “Frații Buzești” Craiova s-au calificat opt elevi: Gabriele – Mădălina Pîrvulescu ( îndrumător prof. dr. Tedora-Liliana Rădulescu) – clasa a IX-a, Alina Florea( prof. îndrumător Nelu-Lucian Tuțescu ) – clasa a X-a; Divia Petra Negoescu (prof. îndrumător Cristian-Paul Moanță ) – clasa a XI-a; Maria Preda( prof. îndrumător Cristian-Paul Moanță ) – clasa a XI-a; Vlad-Mihai Ciuperceanu (prof. îndrumător Cristian-Paul Moanță ) – clasa a XI-a; Liviu-Ionuț Moanță( prof. îndrumător, Nelu-Lucian Tuțescu ) – clasa a XII-a; Ionuț – Alexandru Pascu (prof. îndrumător: Nelu-Lucian Tuțescu ) – clasa a XII-a; Teodor-Rareș Popa (prof. îndrumător: dr. Tedora-Liliana Rădulescu) – clasa a XII-a”, se arată într-un comunicat al Colegiului Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova.

Premiile obţinute de elevi


La etapa naţională a olimpiadei cinci elevi au reuşit să obţină premii. Divia Petra Negoescu şi Liviu-Ionuț Moanță au obinut medalie de bronz iar Vlad-Mihai Ciuperceanu şi Maria Preda au obţinut menţiuni. Gabriele – Mădălina Pîrvulescu a obţinut medalie de argint și este singura elevă din județul Dolj, calificată la barajul de constituire a lotului olimpic al României. Barajul se va desfășura în data de 15 mai la București. Pregătirea elevilor pentru olimpiadă s-a desfăşurat online.

„Am avut la olimpiadă trei dintre elevii medaliaţi, respectiv pe Preda, pe Negoescu şi pe Ciuperceanu. Sunt elevi de excepţie. Doi dintre ei, Negoescu şi Ciuperceanu au participat la olimpiada de matematică şi în gimnaziu şi în anii anteriori de liceu. Preda este pentru prima dată la naţională. Toţi cei trei sunt pe o pantă ascendentă. Pregătirea lor pentru olimpiadă s-a desfăşurat online, pe o platformă pe care am avut şi tablă interactivă. Nu am mai lucrat faţă în faţă ca înainte de pandemie”, a precizat Cristian Moanţă,, profesor dwe matematică la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Euro 2020 / Spania, ținută în șah de Polonia....

Spania și Polonia au remizat, scor 1-1, în partida...

ȘTIRI GdS

O mașină care participa la un concurs off-road a...

O mașină a fost luată de ape în județul Covasna, în timpul unui concurs auto off-road. Din primele date în mașină erau două persoane, dintre...

63 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, confirmate...

3 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, confirmate în ultimele 24 de ore. România rămâne în întregime în scenariul verde

34.000 de absolvenţi de liceu din acest an nu...

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că 34.000 de absolvenţi de liceu din acest an nu s-au înscris la examenul de bacalaureat, dar şi...

O craioveancă a fost găsită decedată în propria locuință

O craioveancă a fost găsită decedată în propria locuință. A fost nevoie de pompieri ca să spargă ușa de la apartament. Deblocare acces locuinta...