6.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎn Dolj, peste 6.600 de elevi fac ore pentru recuperarea materiei

În Dolj, peste 6.600 de elevi fac ore pentru recuperarea materiei

În Dolj, 6.610 elevi participă la ore remediale pentru unele discipline de studiu. Orele se fac cu prezenţă fizică în şcoli şi licee. La trei şcoli din Dolj la aceste ore participă peste 200 de elevi.

Orele remediale se desfăşoară şi pe perioada vacanţei. În Dolj, participă 6.610 elevi la aceste ore, conform datelor centralizate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. La nivelul judeţului Dolj, sunt trei şcoli care au peste 200 de elevi care participă la aceste oore remediale.

„În Dolj, ore remediale se fac în 96 de unităţi de învăţământ. La aceste ore au participat 6.610 elevi. Cei mai mulţi participanţi sunt la Şcoala gimnazială Filiaşi -358 elevi, la Liceul Amărăştii de Jos- 328 de elevi şi la Şcoala gimnazială Ion Creangă din Craiova- 245 de elevi. În alte 15 şcoli din Craiova şi judeţ sunt înscrişi la aceste pre remediale între 100 şi 200 de elevi. Situaţia şcolilor care fac ore remediale se actaulizează lunar. „, a precizat inspectorul şcolar general adjunct, Mihaela Jianu.

Programul pentru orele remediale este stabilit de cadrele didactice de comun acord cu părinţii şi elevii. „Elevii au 5 ore remediale pe săptămână. În perioada vacanţei, cadrele didactice stabilesc de comun acord cu părinţii şi elevii, programul pentru aceste ore remediale, astfel încât să nu vină în fiecare zi la şcoală doar pentru câte o oră”, a mai precizat inspectorul şcolar general adjunct, Mihaela Jianu.
De ieri, şi elevii din clasele a VIII-a, a XII-a zi şi seral şi a XIII-a seral şi frecvenţă redusă fac cursuri online. În Dolj sunt 9.081 de elevi care fac cursuri în această perioadă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS