6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăEducatieCadrele didactice care nu sunt vaccinate vor preda online

Cadrele didactice care nu sunt vaccinate vor preda online

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a susținut marți, într-o conferință desfășurată la Ploiești, că există o “presiune din ce în ce mai mare din partea părinților” ca reluarea școlii cu prezență fizică să fie “doar cu cadrele didactice vaccinate”. El a spus că această opțiune ridică probleme, “dar, vă spun, este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică”.

El a spus că aceasta este doar o “ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele”, dar că presiunea e mare și “justificată”.

Sorin Cîmpeanu, la conferința de la Ploiești, pe tema vaccinării profesorilor și a testelor Covid-19 în școli:

  • “Vă împărtășesc o experiență din ceea ce primesc eu ca ministru și ministerul. E o presiune din ce în ce mai mare – vă anunț! – din partea părinților, sigur, fiecare e îndreptățit să aibă propriile îngrijorări, de a solicita reluarea școlii cu prezență fizică doar cu cadrele didactice vaccinate. Deci sunt din ce în ce mai mulți acei părinți. Sigur, există probleme, de confidențialitate a actului medical, foarte multe aspecte care trebuie luate în discuție. Dar, vă spun, este această presiune care s-ar putea să ne ducă la un moment dat… cu tot dragul, colegii cadre didactice care nu sunt vaccinate vor preda online, chiar dacă în școala respectivă vor fi activități cu prezență fizică. Este o ipoteză, e bine să ne gândim la toate ipotezele. Depinde cât de mare va fi presiunea în acest sens, justificată, dintr-o perspectivă. Perspectivele sunt multiple.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS