7.8 C
Craiova
joi, 15 aprilie, 2021
Știri de ultima oră Local Dolj Doi studenţi din Craiova, pe locul I la un concurs naţional de asistenţă juridică

Doi studenţi din Craiova, pe locul I la un concurs naţional de asistenţă juridică

Echipa de studenți a Facultății de Drept a Universității din Craiova este câștigătoarea concursului Client Interview, organizat anul acesta on-line de ELSA (The European Law Students) Cluj-Napoca, prin departamentul Activități Academice.

Echipa care a reprezentat Facultatea de Drept a Universității din Craiova a fost formată din studenții Andreea-Gabriela Anca și Valeriu Colac, ambii studenți în anul I. Aceștia au intrat în competiție faza finală cu o echipă a Facultății de Drept din București, formată din studenți de anul II și anul III.


Consursul presupune două faze, una preliminară, cu întrebări referitoare la speță, care verifică însușirea teoriei și înțelegerea problemei juridice, alta orală, în care avocatul student și concurent poartă discuții cu clientul depsre problema de drept ce urma să fie jurizată.


Anul acesta, speța supusă concursului este una de dreptul familiei, clientul se confruntă cu o situație pe care studenții o pot rezolva folosindu-se de cunoștințele dobândite în anul II de facultate.
Studenții craioveni au ascultat expunerea clientului, şi deşi sunt doar în primul an de licenţă au oferit cele mai potrivite sfaturi juridice în cadrul finalei desfășurată oral, online și au câștigat, astfel, concursul.

Unul dintre studenţi a primit şi premiul „Cel mai bun viitor avocat”

Totodată, studenta Andreea-Gabriela Anca, membră a departamentului de Activități Academice din cadrul ELSA Craiova, a obținut și premiul pentru cel mai bun viitor avocat.
„Este meritoriu faptul că, deși studenți în anul I, care nu au studiat încă dreptul familiei, cei doi studenți craioveni au învins echipe formate din studenți din ani mai mari, de la centre universitare de prestigiu din țară”, se arată în comunicatul de presă al Universităţii din Craiova.

Studenţii craioveni au fost felicitaţi şi de preşedinta ELSA.


„Dorim să felicităm ambele echipe pentru prestația lor de astăzi și avem convingerea că această experiență a fost un exercițiu util pentru pregătirea privind viitoarea profesie. Dorim să le mulțumim juraților: prof.univ.dr. Emese Florian, asist. univ.drd. Gabriela Chile și lect.univ.dr. Marius Flore (cadre didactice la Facultatea de Drept a Universității Babeș-Bolyai) pentru implicarea în această competiție și pentru ajutorul pe care ni l-au oferit” a declarat președinta ELSA Culj-Napoca pe pagina de Facebook a organizației ELSA Cluj-Napoca.


Prin acest concurs, studentul poate dobândi noi abilități extrem de utile, precum persuasiunea și abilitatea de a traduce în limbaj juridic fapte cotidiene, devenind astfel un bun viitor avocat. Ideea concursului e simplă: clientul are o problemă și cere avocatului (concurenților) ajutorul, care, după ce ascultă expunerea acestuia, trebuie să ofere sfaturile juridice pe care le consideră cele mai potrivite în ceea ce privește calea de urmat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

SCMU Craiova a cedat cu Arcada, dar lupta pentru...

Voleibaliștii de la SCMU Craiova au reușit să câștige...

ȘTIRI GdS

Mai multe locuri ATI Covid în Dolj. Toate, ocupate

De câteva zile, a crescut numărul locurilor la terapie intensivă din judeţul Dolj, după ce Spitalul Clinic de Boli Infecţioase "Victor Babeş" a mai...

Doi angajați ai CJ Gorj, reținuți în dosarul „Ydail”

Doi angajați ai Consiliului Județean Gorj au fost reținuți joi seară în dosarul „Ydail”. Astfel, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice,...

Încă trei decese din cauza coronavirusului în județul Gorj

Încă trei decese din cauza coronavirusului au fost înregistrate în județul Gorj. Situația epidemiologică, la nivelul județului Gorj, se prezintă astfel: 254 persoane în carantină...

Olt: Incendiu la o clădire dezafectată din Slatina

Pompierii Detașamentului Slatina au intervenit, joi, cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD, în municipiul Slatina, pentru stingerea...

Guvernul a aprobat ajutorul de stat de 664,1 milioane...

Guvernul a adoptat joi o ordonanţă de urgenţă privind acordarea unui ajutor de stat de 664,1 milioane de lei către Complexul Energetic Oltenia, pentru...

Urmărit internaţional pentru trafic de persoane, reţinut de poliţiştii...

Polițiștii Serviciului Urmăriri – Direcția de Investigații Criminale, împreună cu polițiștii Compartimentului Urmăriri - Serviciul de Investigații Criminale Dolj, au depistat și reținut miercuri,...