14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii cărora le-a murit învăţătoarea nu au revenit în bănci

Elevii cărora le-a murit învăţătoarea nu au revenit în bănci

Elevii de clasa I de la Şcoala gimnazială „Traian” Craiova a căror învăţătoare a murit săptămâna trecută din cauza COVID -19 nu au revenit în băncile clasei. Managerul şcolii spune că elevii au rămas să facă ore online până la vacanţa de primăvară, cu un cadru didactic care s-a oferit să le acorde sprijinul în această perioadă.

Elevii de la clasa I C de la Şcoala „Traian” din Craiova trec printr-o perioadă dificilă. Învăţătoarea pe care o aveau la clasă, Cristina Mirela Herzal, care le era alături de aproape doi ani, a murit în urmă cu o săptămână din cauza COVID-19. Şcolarii nu au mai revenit în clasa în care făceau lecţii „faţă în faţă” cu doamna lor.
Potrivit directorului şcolii, Maria Daşu, părinţii şcolarilor au făcut cereri pentru a face ore online până la vacanţa de primăvară.

Directoarea şcolii: Nu avem o soluţie definitivă pentru clasa respectivă

În locul doamnei pe care o aveau la clasă şi care i-a învăţat să scrie şi să citească, copiii au acum o învăţătoare care a dorit să le ofere sprijinul.

„Nu ştim exact care este starea de spirit a copiilor pentru că nu au revenit la şcoală. Avem cereri de la părinţi să continue să facă ore online până la vacanţa de primăvară, care va începe în aprilie. Nu avem o învăţătoare definitivă. Avem o doamnă învăţătoare de la o altă şcoală din Craiova, care s-a oferit voluntar să sprijine această clasă şi face ore cu ei zilnic, după ora 13.00. O să încercăm să găsim o soluţie pentru clasa respectivă. Este mai dificil acum, că suntem spre finalul anului şcolar”, a spus managerul Şcolii „Traian”, Maria Daşu.


Pe reţelele de socializare, părinţii mai scriu încă mesaje de regret. „Prea repede, doamna, mult prea devreme… Aveaţi mereu un zâmbet şi o vorbă bună pentru fiecare părinte! Drum lin către Ceruri! De acolo de Sus să aveţi grijă de copii!”, a scria una dintre mamele elevilor. Şi colegii de catedră au sperat că o mai văd, „am crezut că mai poţi şi atunci când ne scriai cu disperare „nu mai pot”, a scris una dintre colege.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS