10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAzi încep înscrierile în clasa pregătitoare

Azi încep înscrierile în clasa pregătitoare

Azi începe înscrierile în clasa pregătitoare. Pentru prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare, părinții sau reprezentanții legali ai copiilor trebuie să depună cereri de înscriere în perioada 29 martie- 28 aprilie.

Anul acesta trebuie să fie maximum 22 de elevi. În judeţul Dolj au fost aprobate 239 de clase pregătitoare.

În Craiova cele mai multe clase sunt la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” . La această școală sunt cinci clase de șpregătitoare. La Şcoala gimnazială „Mircea Eliade” la Şcoala gimnazială „Gheorghe Ţiţeica” şi la Colegiul Naţional „Carol I” , Şcoala „Traian” sunt câte patru clase. La Colegiul Naţional „Elena Cuza” din Craiova au fost aprobate trei clase pregătitoare.

Șase centre de evaluare pshisomatică pentru copii mai mici

În acest an vor trece prin evaluarea psihosomatică doar copiii care împlinesc 6 ani după 31 august şi nu au frecventat grădiniţa sau care vin din străinătate. Pentru copii care sunt în grădiniţe recomandările pentru înscrierea în clasa pregătitoare vor fi emise de unităţile şcolare respective.

În Dolj, pentru evaluare un centru va fi deschis în perioada 22 martie-27 aprilie la CJRAE Dolj în intervalul orar 10.00-18-00. Vor fi şi alte centre deschise în judeţ. Astfel, câte un centru va fi la la Şcoala gimnazială Filiaşi, la Şcoala gimnazială „Constantin Gerota” Calafat şi la Liceul Teoretic „Constantin Brâncoveanu” Dăbuleni. Aceste centre de evaluare vor fi deschise în perioada 22-26 martie în intervalul orar 10.00-18.00. Şi la Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Băileşti va fi centru de evaluare pe 12 aprilie, iar la Şcoala Gimnazială Segarcea centru de evaluare va fi pe 15 aprilie.

Toate unitățile de învățământ au obligația de a oferi informații referitoare la procedura de înscriere a copiilor în învățământul primar indiferent dacă părinții fac parte sau nu din circumscripția respectivă.

Conform calendarului pe 20 mai se vor afișa în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar candidații înmatriculați și a numărului de locuri rămase libere.

Când se vor soluționa situațiile speciale

Pentru înscrierea la clasa pregătitoare sunt prezvăzute şi situaţii speciale. Una dintre aceasta este înscrierea la pregătitoare şi a copiilor care împlinesc şase ani după 1 ianuarie 2022. O altă situaţie specială este cea a amânării înscrierii copiilor la pregătitoare chiar dacă împlinesc 6 ani. Aceste situaţii se vor soluţiona la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, după cea de a doua etapă de înscriere la pregătitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS