5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieOrele remediale se pot face şi la stat şi la privat

Orele remediale se pot face şi la stat şi la privat

Orele remediale pentru elevi până la clasa a VIII-a pot fi făcute și la stat și la privat, potrivit indicațiilor transmise la videoconferința cu inspectoratele.

În plus, aceste ore remediale pot fi făcute și în regim simultan, mai arată documentul. Școlile pot aduce profesori calificați din alte unități pentru aceste cursuri.

Activitățile remediale sunt organizate în unitățile de învățământ cu prezență fizică în clasă.

“Toți elevii care sunt eligibili pot participa la aceste activități remediale, indiferent dacă participă în grupul țintă din alte proiecte (nu se pune problema dublei finanțări)”, se arată în nota transmisă școlilor.

Elevii participă la 20 de ore pe lună de activități de educație remedială. Un elev poate să absenteze lunar cel mult 5 ore de la activități remediale.

Programul orar al activităților remedialea se stabilește de către cadrul didactic, cu consultarea elevilor și a părinților sau reprezentanților legali ai acestora. Aceste activități se pot realiza și în zilele de sambătă, cu acordul părinților.

Vor fi plătite şi primele zile din martie

Finanțarea activităților remediale se va realiza în funcție de numărul elevilor care vor beneficia de activități remediale. În cazul în care un elev lipsește mai mult de cinci ore pe lună, nu se mai acordă sprijinul financiar pe elev.

Ministerul Educației le-a mai transmis șefilor inspectoratelor școlare județene că cele 5 zile “pierdute” în luna Martie în programul de ore remediale plătite lansat cu fonduri europene prin programul Școala după școală, vor fi plătite integral, pentru că “se consideră absențe la care au dreptul elevii”, potrivit unui document trimis școlilor, obținut de Edupedu.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS