22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCopiii mai mici de 6 ani, evaluaţi la grădiniţă pentru înscrierea la şcoală

Copiii mai mici de 6 ani, evaluaţi la grădiniţă pentru înscrierea la şcoală

Anul acesta se schimbă câteva dintre regulile specifice pentru înscrierea în clasa pregătitoare. Evaluarea psihosomatică efectuată în cazul copiilor care au urmat grădinița și care împlinesc 6 ani după 1 septembrie 2021 și până la 31 decembrie 2021 nu se va mai face la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţuională (CJRAE).

Concret, este nevoie de evaluarea psihosomatică doar pentru copiii care nu au frecventat grădinița și pentru cei care acum s-au întors în țară și vor înscrierea în clasa pregătitoare. Cei mici care au făcut grădinița și sunt în această grupă de vârstă se vor înscrie la școală pe baza unei recomandări eliberate de grădiniță.


Directorul CJRAE Dolj, Elena Cocoş spune că odată ce se va publica ordinul de ministru pentru înscrierea în clasa pregătitoare şi pe site-ul instituţiei se va publica fişa -tip pentru evaluarea psihosomatică dar şi programul aferent.

Şcolile îşi promovează oferta educaţională la avizier şi on-line

O altă noutate adusă de noile reguli de înscriere la pregătitoare este dispariția evenimentului „Ziua porților deschise”, prin care părinții puteau să viziteze școala și să stea de vorbă cu învățătoarele care preluau copiii nou intrați în clasa pregătitoare.

În locul acestui eveniment, noile reguli spun că „toate unitățile de învățământ în care se va desfășura activitatea clasei pregătitoare în anul școlar 2021-2022 organizează acțiuni de promovare a ofertei școlii pe site sau prin afișare la avizierul școlii. Unele unităţi şcolare deja au publicat oferta pentru înscrierea la pregătitoare.

De exemplu, Şcoala gimnzială „Traian” din Craiova un pliant cu date şi imagini cu baza meaterială şi chiar şi numele cadrelor didactice care vor prelua clasa pregătitoare. Şi Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” promovează oferta pentru clasa pregătitoare cu poze şi fimuleţe interactive pe pagina de facebook, precizănd că au clase special amenajate pentru copiii de pregătitoare. Aceleaşi imagini sunt şi pe site-ul colegiului. Conform proiectului de metodologie înscrierea pentru clasa pregătitoare se va derula în prima etapă în perioada 15 martie- 29 aprilie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS