22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateŞcoala şi grădiniţa din Siliştea Crucii se închid din cauza cazurilor de Covid 19

Şcoala şi grădiniţa din Siliştea Crucii se închid din cauza cazurilor de Covid 19

Şcoala şi grădiniţa din Siliştea Crucii au suspendat activităţile „faţă în faţă” cu elevii şi preşcolarii din cauza numărului de cazuri de Covid 19, atât la nivelul localităţii cât şi în rândul elevilor. Activitatea cu prezenţă fizică la şcoală va fi suspendată până pe 23 martie, conform hotărârii Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj.

La nivelul Şcolii din Siliştea Crucii sunt 4 elevi confirmaţi cu Covid 19. Managerul unităţii şcolare spune că în că de azi toate grupele de la şcoală şi grădiniţă îşi desfăşoară activitatea online. Propunerea a fost votată şi de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dolj, având în vedere că la nivelul comunei rata de infectare cu noul coronavirus este de 6,23 la mia de locuitori.

„O bună parte din clase au intrat pe online de miercuri, săptămâna trecută. Mai aveam cu prezenţă fizică o singură clasă la şcoală unde nu am avut nici un elev infectat şi grădiniţa. Având în vedere incidenţa la nivelul localităţii dar şi numărul de elevi infectaţi la nivelul şcolii, respectiv 4 cazuri, Consiliul de Administraţie al şcolii a propus desfăşurarea tuturor activităţilor didactice online”, a precizat Ileana Şandor, directorul Şcolii gimnaziale Siliştea Crucii Craiova.

Elevii au tablete şi internet

Directorul Şcolii gimnaziale Siliştea Crucii spune că toţi elevii au tablete şi internet, pentru ca orele online să se desfăşoare în condiţii bune-

„Toţi elevii de la şcoală au dispozitive pe care să lucreze online, din noiembrie. Cei care nu aveau internet au primit de anul trecut cartelă de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj. Copiii de la grădiniţă nu au tablete dar lucrează prin intermediul grupurilor de whatsapp sau messenger. Cadrele didactice le postează activităţile şi ei le lucrează împreună cu părinţii şi apoi postează rezolvarea. La grădiniţă, le-am dat acasă şi caietele speciale.”, a precizat Ileana Şandor, directorul Şcolii gimnaziale Siliştea Crucii Craiova.

Potrivit inspectorului şcolar general adjunct, Alexandru Gîdăr, la Siliştea Crucii sunt 97 de elevi şi 25 de preşcolari.


Pe datele oficiale publicate de data.gov.ro se arată că şi săptămâna trecută, rata de infectare la Siliştea Crucii a fost de 6,9 la mia de locuitori. Primaruil comunei spune că „unul dintre focare este la un cămin de bătrâni din Şimnicul de Jos unde mai lucrează unii localnici. În rest, nu ştim care este sursa de infectare „.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS