18.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO echipă de liceeni din Craiova a creat prima bicicletă publicitară

O echipă de liceeni din Craiova a creat prima bicicletă publicitară

Echipa de robotică Soft Hoarders a Colegiului Național „Frații Buzești” din Craiova, prin reprezentanții Vlad-Cristian Nedelcu, Adrian Ioana, Dominic Staicu și Mihnea Stamatie, a participat în acest week-end la hackaton-ul Innovation Labs, organizat de Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, împreună cu Universitatea Babeș-Bolyai și Romanian-American Foundation. La această competiţie, elevii craioveni au ajuns în finală cu invenţia lor, o bicicletă cu panou publicitar. Liceenii spun că au creat această bicicletă cu scopul de a încuraja transportul ecologic gratuit.

Echipa de robotică Soft Hoarders a Colegiului Național „Frații Buzești” din Craiova a participat la un nou hackaton, după ce în urmă cu câteva luni s-au clasat pe locul al doilea la nivel naţional la o astfel de competiţie. De această dată, buzeştenii au vrut să creeze un serviciu prin care să încurajeze mersul pe bicicletă.


„În cadrul acestui concurs, Soft Hoarders a dezvoltat un serviciu numit ABYS (Advertising Bykes at Your Service), gândit pentru a reduce poluarea din orașe, ușurând traficul și îmbunătățind starea de sănătate a utilizatorilor în același timp. Sistemul este cum nu se poate mai simplu. O flotă de biciclete va fi pusă la dispoziția cetățenilor în mod gratuit, oferind o alternativă ecologică și sustenabilă la mijloacele de transport în comun bazate pe combustibili fosili. Pentru ca acest serviciu să fie gratuit, bicicletele vor fi echipate cu echipament de out-door advertising alimentate de un panou solar. Astfel, companiile beneficiază de un spațiu de publicitate mobil, cu vizibilitate în tot orașul, dar și de oportunitatea de a se asocia cu o inițiativă environmentally-friendly”, se arată în comunicatul echipei de robotică din Craiova.

Cum se poate folosi serviciul

Liceenii craioveni au gândit şi modalitatea în care pot fi puse la dispoziţia localnicilor bicicletele.

„Utilizarea de către public este cum nu se poate mai simplă: utilizatorul își creează un cont pe site-ul nostru și se deplasează spre cea mai apropiată bicicletă. Odată ce ajunge la destinație, o poate lăsa oriunde, întrucât bicicleta este dotată cu blocaj pe roti, accelerometru cu alarmă și sistem GPS. Astfel, fără a fi condiționat de lockere speciale, ABYS este un mijloc de transport care conferă libertate totală de mișcare.

Website-ul incorporează și o interfață business-to-business, cu ajutorul căreia companiile pot lua legătura cu noi pentru a se promova cu ajutorul produsului nostru. Astfel, orașele beneficiază de traffic redus și aer mai curat, cetățenii au un mijloc de transport gratuit, a cărui utilizare duce la înbunătățirea stării de sănătate, iar companiile se pot promova printr-o nouă metodă.
Echipa noastră a dezvoltat, în cadrul acestui proiect, un prototip de bicicletă echipată pentru advertising care este complet funcțională cu ajutorul energiei solare, precum și o primă versiune a site-ului web. Suntem optimiști cu privire la viitorul transportului eco-friendly și sperăm că produsul nostru va inspira viitoare schimbări în domeniul smart-mobility”, mai scriu elevii craioveni.


La hackathon s-au înscris 50 de echipe din toată ţara. În finala concursului au ajuns 30 de echipe, printre care a fost şi echipa din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS