10.6 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZeci de cazuri de Covid 19 în şcolile din Craiova şi judeţ

Zeci de cazuri de Covid 19 în şcolile din Craiova şi judeţ

În această săptămână, DSP Dolj a raportat 41 de de cazuri de Covid 19 în rândul personalului didactic şi nedidactic. Cele mai multe cazuri sunt la elevii şi cadrele didactice din învăţământul primar şi la grădiniţele din Craiova. În aceste condiţii, multe şcoli şi grădiniţe se pregătesc să treacă în scenariul roşu de săptămâna viitoare.

În Craiova zilnic se înregsitrează noi cazuri de Covid 19.
În raportarea de azi a DSP Dolj au apărut cinci noi cazuri de elevi infectaţi cu noul coronavirus. Acestea sunt la Colegiul Naţional „Elena Cuza”(o clasă a II-a învaţă on-line), la Şcoala Gimnazială „Ethos” (o clasă a III-a învaţă on-line), la Colegiul Naţional Nicolae Titulescu (elevul nu a fost în comunitate) şi la Liceul Ştefan Odobleja -două cazuri la clasa a XII-a a trecut cu activitatea on-line.
În paralel sunt şi cinci cazuri de îmbolnăvire şi în rândul cadrelor didactice. Acestea sunt la La Şcoala Gimnazială Segarcea la o învăţătoare care are clasa I şi care învaţă acum online, la Liceul Matei Basarab, la Şcoala Gimnazială Drăgoteşti, la Colegiul Naţional Fraţii Buzeşti şi la Şcoala Palilula.

9 cazuri raportate miercuri

Şi miercuri au fost rapoartate 4 cazuri de elevi infectaţi şi 5 cazuri cu Covid 19 la personalul didactic şi nedidactic. Cazurile de Covid 19 la elevi au fost înregistrate la Liceul Henri Coandă, la Şcoala Gimnazială Traian- o clasă a III-a învaţă online, la Grădiniţa Prichindel- o grupă mare învaţă online şi la Liceul Tudor Arghezi.
Şi la cadrele didactice, DSP Dolj a raportat miercuri un caz la Liceul Tehnologic „Ştefan Odobleja”, două cazuri la la Grădiniţa cu program prelungit „Ion Creangă”- unde patru grupe învaţă online, şi câte un caz la Şcoala Gimnazială „Alexandru Macedonski” şi la Centrul „Sf. Vasile” Craiova.

Cele mai multe cazuri au fsot anunţate pe 1 martie


Marţi a fost înregistrat un caz la un elev de la Şcoala Gimnazială Valea Stanciului – Horezu Poenari şi două cazuri la cadrele didactice de la Colegiul Naţional Ştefan Velovan şi de la Palatul Copiilor.
Pe 1 martie au fost raportate cele mai multe cazuri de pe week-end. Au fost 11 elevi şi 8 profesori de la diverse unităţi şcolare din Craiova şi judeţ.
În total, până joi, 4 martie au fost raportate 21 de cazuri de Covid 19 la elevi şi 20 de cazuri la cadrele didactice şi nedidactice din şcolile şi grădiniţele din Craiova şi judeţ. Mâine se vor pune din nou în discuţie scenariile în care vor funcţiona şcolile şi grădiniţele săptămâna viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS