5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăEducatieViitorii diplomați și-au adjudecat misiunea la concursul de public speaking Laude-Reut – 2day Ambassador 2021

Viitorii diplomați și-au adjudecat misiunea la concursul de public speaking Laude-Reut – 2day Ambassador 2021

Elevii bucureșteni, alături de cei din Craiova, Iași, Sibiu și Israel, au răspuns cu entuziasm la provocarea lansată de Complexul Educațional Laude-Reut de a juca rolul de ambasadori ai diverselor țări, în cadrul concursului de public speaking 2Day Ambassador 2021, desfășurat în debutul primăverii, online, în 1 martie 2021.

În mod tradițional, acest concurs face parte din cele două zile dedicate Conferinței Internaționale Laude-Reut de Diplomație și Afaceri Globale – 2Day Ambassador, adresată tinerilor cu vârstele de 14-17 ani, ajunsă la cea de a 10-a ediție anul acesta.

Competiția se adresa până acum elevilor Laude-Reut care, în urma unor activități de internship la misiunile diplomatice din București, își asumau rolul de ambasadori ai țărilor respective și susțineau poziția acestora în relațiile bilaterale cu România, într-un maraton de discursuri convingătoare și concise în limba engleză.

Colegii lor de la alte școli, invitați în public, votau cele mai bune prezentări, de multe ori rezultatul unei acerbe concurențe prin care erau demonstrate elocința și capacitatea unui diplomat de a folosi cuvintele în rezolvarea situațiilor critice.

La ediția aniversară a unui deceniu 2Day Ambassador, elevii Laude-Reut s-au gândit să își încerce puterile alături de colegii lor la fel de talentați, precum a fost dovedit deja în sesiunea lunii martie 2021, ai cărei câștigători recent desemnați și-au adjudecat poziții-cheie în calitate de diplomați ai:

pentru gimnaziu:

  • Greciei – Maria Belceanu, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială Cezar Bolliac, București – locul 3
  • Spaniei – Teodora Maria Ciobanu, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială Federico Garcia Lorca, București – locul 2
  • Israelului – Maria Kehayian, clasa a VIII-a, Complexul Educațional Laude-Reut, București, locul 1

pentru liceu:

  • Franței – Theia Hartenis, clasa a XI-a, Complexul Educațional Laude-Reut, București, locul 3
  • Rusiei – Romana Trușcă, clasa a X-a, Complexul Educațional Laude-Reut, București, locul 2
  • Statelor Unite ale Americii – Dara Nițu, clasa a X-a, Complexul Educațional Laude-Reut, locul 1

Emoțiile au fost mari, cu atât mai mult cu cât a transmite un mesaj în mediul virtual poate fi viciat de tehnologie, însă cei 270 de elevi participanți s-au susținut reciproc, încurajându-se cu aplauze, ascultând activ și atent, răspunzând la întrebările adresate de moderator și votându-și preferații, alături de un juriu de specialitate compus din profesorii de diplomație, public speaking și debate Laude-Reut, în rândul cărora s-a aflat și o absolventă Laude-Reut, specialistă în relații internaționale. Atmosfera a fost cordială, tinerească și motivantă, în ciuda orei târzii de seară către care s-a întins evenimentul, după activitatea unei zile normale de școală.

Filmul integral al evenimentului poate fi urmărit aici: https://www.facebook.com/LaudeReut/videos/425715668708615

Câștigătorii vor fi premiați săptămâna viitoare, în data de 9 martie 2021, cu ocazia sesiunii finale a Conferinței 2Day Ambassador, în prezența diplomaților de marcă ai României și Israelului, membri ai Laude-Reut Board of Trustees, ambasadorii Emil Hurezeanu, Luca Niculescu, Adrian Cioroianu, Luminița Odobescu, Sorin-Dan Mihalache, Lazăr Comănescu, David Saranga, Tamar Samash, Avi Millo. Excelențele Lor au onorat Conferința 2Day Ambassador la edițiile anterioare, cele mai recente fiind online în 9 februarie 2021 și 23 noiembrie 2020, împărtășind din secretele acestei nobile profesii, pentru a-i atrage și forma pe tineri într-o carieră de mare impact asupra viitorului.

Conferința 2Day Ambassador 2021 marchează 15 ani de parteneriat academic cu Ministerul Afacerilor Externe, prin prezența reprezentanților acestei instituții în rândul tinerilor. Tematica de mare interes a acestui an gravitează în jurul crizei stârnite de pandemia COVID-19 și repercusiunile la nivel diplomatic, motiv pentru care, în rândul invitaților care le vorbesc elevilor se află profesorul univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, colonelul dr. Valeriu Gheorghiță, managerul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, doamna Mirela Iordan, Country Manager Pfizer România.

Curierul Național

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS