22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljRadu Gologan avertizează că 5% din elevii de la Olimpiada online au copiat

Radu Gologan avertizează că 5% din elevii de la Olimpiada online au copiat

“Copilul educat din clasele mici în acest sistem [n. red. al fraudei] este un mare pericol pentru viitorul acestei țări”, atrage atenția, într-un interviu pentru Edupedu.ro, profesorul Radu Gologan, președintele Societății de Științe Matematice, societate care a organizat prima fază, online, a unei olimpiade de matematică în condiții de pandemie.
Radu Gologan a atras atenția în repetate rânduri, prin mesaje publicate pe Facebook în ultimele zile, asupra înmulțirii tentativelor de fraudă, atât la concursul matematic, cât și în general, în învățământ. Un mesaj care, spune el, trebuie transmis întregii societăți și “probabil primii care o fac sunt cei de la Drept”, prin exmatricularea studenților care au fraudat examene, este: “Nu trebuie să existe milă pentru furt”.

Profesorul de matematică atrage atenţia „că tendința de fraudare crește pe măsură ce scade vârsta elevilor. Cu cât copiii sunt la clase mai mici – a 5-a, a 6-a – sprijinul părinților pentru fraudare este mai mare”. Interviul îl puteţi citi integral pe https://www.edupedu.ro/interviu-radu-gologan-avertizeaza-ca-5-din-elevii-de-la-olimpiada-online-au-copiat-unii-ajutati-de-parinti-nu-trebuie-sa-existe-mila-pentru-furt-sprijinul-parintilor-pentru-fraudare-este-mai-mare/

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS