14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCe obiective are noua echipă a ISJ Dolj

Ce obiective are noua echipă a ISJ Dolj

Ieri a fost prima zi în care noua echipă a preluat conducerea Inspectoratului Şcolar judeţean Dolj . Noul inspector şcolar general, Alexandru Gîdăr, a precizat că obiectivele imediate sunt să se desfăşoare în condiţii de siguranţă activităţile din şcoli şi grădiniţe, să se organizeze în bune condiţii simularea examenelor naţionale şi să se desfăşoare procesul de imunizare a cadrelor didactice.

Şeful ISJ Dolj a subliniat şi că etapele de mişcare a personalului didactic trebuie să se deruleze corect. De asemenea, Gîdăr a menţionat că se va face o evaluare a întregii activităţi manageriale la nivelul Inspectoratului Şcolar dar şi la nivelul unităţilor şcolare.

Noul inspector şcolar general a precizat că „principalul obiectiv în momentul de faţă este cel al desfăşurării cursurilor în siguranţă, al desfăşurării procesului de vaccinare a cadrelor didactice în centrul pe care îl avem noi organizat împreună cu Direcţia de Sănătate Publică. Urmează să parcurgem etapele la timp şi în mod corect în tot ceea ce avem ca activitate, plecând de la mobilitatea cadrelor didactice până la organizarea examenelor naţionale, trecând inclusiv prin simulările pentru examenele naţionale, aşa cum va fi stabilit de Ministerul Educaţiei”.

În funcţie de rezultatele simulărilor se va trece şi la intensificarea pregătirii elevilor. Şi anul acesta se aşteaptă ca elevii să obţină rezultate bune la examene.

„Ne punem problema să remediem dacă sunt probleme de remediat, să intensificăm pregătirea ca în fiecare an. Ştiţi că întotdeauna în perioada aceasta a lunii martie este şi un moment de mai mare reflecţie şi pentru elevi, de conştientizare a dificultăţii examenului pe care îl susţin în vară şi cu ajutorul colegilor ne aşteptăm la rezultate bune şi foarte bune, aşa cum am avut în fiecare an”, a mai precizat inspectorul şcolar Alexandru Gîdăr.

Scenariile din şcoli se vor stabili în funcţie de situaţia epidemiologică

Şcolile vor propune în continuare scenariile în care vor funcţiona, în funcţie de situaţia epidemiologică.

„În privinţa cursurilor ştiţi că ne încadrăm în ceea ce înseamnă situaţie epidemiologică cu Direcţia de Sănătate Publică şi cu Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Acolo se discută scenariile pe care le aplicăm. Am văzut că avem o uşoară îmbunătăţire în ceea ce priveşte desfăşurarea cursurilor. Şi s-a văzut că am trecut în mai multe unităţi de învăţământ din scenariul 2 în scenariul 1, adică din galben în verde”, a mai precizat inspectorul şcolar general, Alexandru Gîdăr.

Se va face o evaluare permanentă a activităţii manageriale

Se anunţă însă şi o evaluare a activităţii manageriale la toate nivelurile şi chiar de medierea unor situaţii conflictuale care există la nivelul şcolilor între directori şi personalul didcatic,

„Trebuie să facem o evaluare a întregii activităţi manageriale şi la nivelul Inspectoratului Şcolar şi la nivelul unităţilor de învăţământ şi să îndreptăm acolo unde sesizăm că au apărut disfuncţionalităţi, că există conflicte între conduceri şi cadrele didactice din respectivele unităţi de învăţământ, să facem un proces de mediere, astfel încât activitatea să se desfăşoare într-un cadru corect, cât şi echitabil pentru toată lumea”, a mai precizat inspectorul şcolar general Alexandru Gîdăr.


Activitatea managerială din şcoli va fi monitorizată prin inspecţiile care se vor derula.


„Nu vor fi inspecţii suplimentare. Avem inspecţiile programate şi aprobate prin Consiliul de Administraţie atât inspecţii speciale, inspecţii de specialitate cât şi inspecţiile tematice, vizând pocesul didactic la clasă cât şi funcţionarea unităţilor de învăţământ în toate aceste condiţii de care vorbim, de la actul managerial al celor care conduc unităţile de învăţământ până la celelalte aspecte care vizează siguranţa în caz de incendii şi siguranţa sanitară până la această paradigmă a existenţei virusului şi a măsurilor pe care trebuie să le aplicăm pentru a împiedica răspândirea virusului”, a subliniat inspectorul general Alexandru Gîdar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS