1.7 C
Craiova
sâmbătă, 6 martie, 2021
Știri de ultima oră Local Dolj ISJ Dolj a publicat prima listă de posturi vacante pentru profesori

ISJ Dolj a publicat prima listă de posturi vacante pentru profesori

Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a publicat prima  listă cu posturi pentru profesori în şcoli şi grădiniţe din Craiova şi judeţ care să fie ocupate până la începerea anului şcolar următor. Au fost publicate astfel 1.301 norme şi fracţiuni de norme pe diverse discipline. Cele mai multe posturi  vacante sunt pentru educatoare şi învăţători.  Aceste posturi vor fi disponibile la toate etapele pentru mişcarea personalului didactic şi la fel ca şi în anii anteriori, prioritate vor avea cadrele didactice titulare. 

Prima listă a posturilor didactice arată că aproape la toate disciplinele de studiu din şcoli sunt ore vacante. Astfel, sunt ore vacante la discipline cum ar fi biologie, chimie, economie, educaţie fizică, istorie, educaţie muzicală, educaţie plastică, educaţie fizică, geografie, limbi străine. Cele mai multe posturi sunt însă în şcolile primare şi în grădiniţe. Din cele 1.301 norme şi fracţiuni de norme publicate, 78 de posturi sunt pentru educatoare, iar dintre acestea 59 de posturi sunt vacante pe perioade între 1 şi 4 ani. Şi la învăţători sunt disponibile 78 de posturi. 

„Posturile şi fracţiunile de norme care au fost publicate vor fi folosite în etapele de mişcare de personal prevăzute de metodologie, conform calendarului”, a precizat inspectorul şcolar general adjunct, Alexandru Gîdăr. 


În aprilie suplinitorii pot primi postrurile vacante 


Prima şedinţă de repartizare va fi pe 4 martie. La această şedinţă vor participa cadrele didactice titulare care trebuie să îşi completeze norma. Pe 5 martie se va actualiza din nou lista posturilor didactice şi apoi  se va desfăşura transferarea personalului didactic titular disponibilizat prin restrângere de activitate sau prin restructurarea rețelei școlare ori prin desființarea unor unități de învățământ. Restrângerile de activitate se vor soluţiona până pe 26 martie. 

Apoi, pe 30 martie se va actualiza din nou lista posturilor şi şi se va trece la modificarea contractului individual de muncă pe durată determinată de un an, în contract individual de muncă pe durata de viabilitate a postului/catedrei, pentru cadrele didactice calificate, dacă acestea au promovat examenul de definitivat și concursul național de titularizare cu nota/media de cel puțin 7 (șapte), în condițiile Legii educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare și dacă postul este vacant. Deciziile pentru ocuparea acestor posturi se vor ocupa în perioada 9-15 aprilie. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Andrei Ivan: „Am fost puțin obosiți după meciul din...

Atacantul Universității Craiova, Andrei Ivan, s-a bucurat pentru victoria...

ȘTIRI GdS

Bărbatul care ar fi amenințat un polițist cu moartea,...

Bărbatul care ar fi amenințat un polițist cu moartea este de negăsit.

Polițiștii din Olt, verificări la sânge: 1.400 de persoane...

Polițiștii din Olt, verificări la sânge: 1.400 de persoane în 24 de ore.

Încă trei decese din cauza coronavirusului în județul Gorj

Încă trei decese din cauza coronavirusului în județul Gorj.

​Rata de infectare cu Covid-19, în creștere. Vezi situația...

Rata de infectare cu Covid-19 este în creștere atât în București, cât și în mai multe județe din țară.

O ambulanță a rămas blocată sub un pasaj

O ambulanță a Serviciului Județean Vâlcea a rămas blocată sub un pasaj. S-a întâmplat astăzi, în municipiul Râmnicu Vâlcea.

Polițiștii gorjeni au plecat în control. S-a lăsat iar...

Polițiștii gorjeni au plecat în control. S-a lăsat iar cu amenzi.