10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj24 de școli și grădinițe din Dolj schimbă scenariile de funcționare

24 de școli și grădinițe din Dolj schimbă scenariile de funcționare

După primele două săptămâni de școală din cel de al doilea semestru, 24 de școli și grădinițe din Dolj își schimbă scenariile de funcționare. Jumătate din aceste unități școlare se deschid pentru toți elevii. În schimb, cealaltă jumătate limitează activitățile față în față trecând în scenariul 2 sau 3.

O grădiniță din Craiova, Grădinița cu program prelungit ”Paradisul Copiilor” se închide pentru 14 zile, din cauza cazurilor de infectare atât în rândul copiilor cât și al personalului angajat.

Conform deciziilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dolj, pentru următoarele două săptămâni Școala de la Întorsura trece din scenariul 1 în scenariul 3, la fel ca și Grădinița Raykids de la Cârcea. Prin acest scenariu rămân să participe zilnic la activitățile didactice cu prezență fizică în clase preșcolarii și elevii din clasele primare.

În scenariul 2, prin care vin în bănci elevii din ultimul an de studiu, școlarii și preșcolarii și restul învață online, trec școlile gimnaziale din Malu Mare, Ghindeni, Rojiște, Braloștița, Tălpaș, Pielești, Goiești și Școala Profesională Valea Stanciului.

Cele 12 școli care se deschid pentru toți elevii

De azi revin în bănci toți elevii de la 12 unități școlare din județul Dolj. Pe această listă se află școlile din Brabova, Cioroiași, Mischii, Ghercești, Grecești, Drăgotești, Ostroveni, Liceul ”Adrian Păunescu” Bârca, Școala Profesională Daneți, Liceul Teoretic Bechet, Liceul ”Dimitrie Filișanu” din Filiași și Liceul ”Alexandru Macedonski” din Melinești.

Cele mai multe școli din Dolj sunt în scenariul 2

Conform datelor prezentate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Județului Dolj, 94 unități de învățământ cu personalitate juridică funcționează în Scenariul 1, cu toți elevii la clase.

Cele mai multe școli și grădinițe, respectiv 119 unități de învățământ cu personalitate juridică sunt în Scenariul 2. În aceste cazuri este obligatorie doar prezență fizică a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și a celor din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor protecţie.

Ceilalți elevi studiază în sistem online.

La nivelul județului Dolj sunt 3 unități de învățământ cu personalitate juridică în scenariul 3, în care

se fac activități didactice cu prezență fizică pentru preşcolari şi școlari. Ceilalți elevi învață în sistem online.

Consiliile de administrație de la nivelul fiecărei unități de învățământ adoptă propunerile de scenarii și, implicit, schimbarea acestora, în funcție de analiza situației epidemiologice efectuate de către direcțiile de sănătate publică și Institutul Național de Sănătate Publică, de infrastructura și de resursele existente în fiecare unitate de învățământ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS