9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljElevii din clasele în care apar cazuri de Covid- 19 vor putea să susţină siumulările ?

Elevii din clasele în care apar cazuri de Covid- 19 vor putea să susţină siumulările ?

În acest an şcolar se reia simularea examenelor naţionale. Ministerul Educaţiei a anunţat calendarul simulărilor pe care le vor susţine elevii de clasa a VIII-a şi cei de clasa a XII-a. Elevii din aceste clase merg fizic la şcoală şi în rândul lor deja au apărut şi cazuri de Covid -19 şi unii învaţă online. Cum se va proceda însă la simularea examenelor naţionale cu cei care fac şcoală online din cauza unui caz de Covid 19, este una dintre întrebările pentru perioada respectivă. Managerii de şcoli din Craiova spun că nu au primit deocamdată precizări suplimentare în legătură cu aceste situaţii, dar că se pot găsi soluţii.

Calendarul simulărilor

Conform anunţului făcut de Ministerul Educaţiei, simularea Evaluării Naţionale se va desfăşura în ultimele trei zile ale lunii martie. Astfel, pe 29 martie 2021 va fi proba scrisă la Limba română, pe 30 martie, simularea examenului de matematică, iar pe 31 martie 2021 va fi proba scrisă la Limba şi literatura maternă pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.


Elevii de clasa a XII-a și a XIII-a vor începe simularea examenului de bacalaureat pe 22 martie 2021 cu proba scrisă la Limba şi literatura română. Pe 23 martie 2021 vor susţine proba obligatorie a profilului, pe 24 martie 2021 va fi proba la alegere a profilului şi specializării, pe 25 martie 2021 proba la Limba şi literatura maternă.
Directorii unităţilor şcolare din Craiova spun că simularea examenelor naţionale este benefică elevilor.

„În anul şcolar anterior, elevii din clasele terminale nu au mai simulat examenele naţionale. Aceste simulări sunt acum binevenite. Copiii au nevoie de repere pentru a şti pe ce linii se îndreaptă. De foarte mare ajutor sunt şi testele -antrenament pentru că îi ghidează să aibă o pregătire exact pe stilul examenului. Organizarea acestor simulări va accelera procesul de recapitulare şi învăţare al elevilor pentru examenele naţionale. Totodată, copiii se vor învăţa şi cu ambientul unui examen. La nivelul şcolii, anul acesta avem 58 de copii în clasa a VIII-a”, a spus Silvia Cârţu, directorul Şcolii gimnaziale „Mihai Eminescu” din Craiova.

Ce se va întâmpla cu elevii din clasele cu cazuri Covid 19

În privinţa modului cum se va proceda cu elevii din clasele în care au un caz de Covid 19, directorii spun că aşteaptă precizări.

„Avem 58 de elevi de clasa a VIII-a şi 157 de elevi de clasa a XII-a. Pentru ei organizarea simulărilor este foarte bună. Sperăm să nu avem cazuri de Covid 19 şi toţi elevii să poată participa la simularea examenelor naţionale. Poate vor veni precizări cum vom proceda cu clasele în care au apărut cazuri de Covid 19. Ce ştim acum este că în clasele în care sunt cazuri de Covid 19, elevii nu mai vin la şcoală 14 zile şi fac cursuri online”, a precizat Liviu Cotfasă, directorul Colegiului Naţional „Elena Cuza ” din Craiova.


Sunt şi manageri care spun că pot să aplice teste rapide pentru elevi.

„În principiu, elevii din clasele în care apar cazuri de Covid 19 nu vin la şcoală, stau acasă 14 zile şi fac cursuri online. Dacă nu apar precizări în privinţa claselor care au cazuri de Covid 19 şi trec pe online, cred că putem să găsim soluţii ca şi elevii care nu au Covid să poată susţine simulările. Una dintre variante ar fi să le aplicăm teste rapide şi dacă ies negative, ei pot veni la şcoală. Avem astfel de teste la şcoală şi le-am folosit. Am aplicat teste rapide chiar în această săptămână pentru trei elevi şi un cadru didactic care au spus că au unele simptome. Au ieşit negative „, a spus Marian Vlad, directorul Şcolii gimnaziale „Elena Farago” din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS