13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăEducatieSchimbări de scenarii în mai multe şcoli din Dolj

Schimbări de scenarii în mai multe şcoli din Dolj

Trei şcoli gimnaziale din judeţul Dolj, cele aflate în localităţile Drăgoteşti, Gherceşti şi Mischii, trec din scenariul 3 în scenariul 2, ca urmare a faptului că rata de infectare în ultimele 14 zile a scăzut de la peste 3 la 1.000 locuitori la sub 2 la 1.000 de locuitori.

Potrivit inspectorului general adjunct Alexandru Gîdăr, Liceul Tehnologic „Constantin Ianculescu” din Cârcea trece din scenariul 2 în scenariul 3, după ce rata de infectare în localitate a ajuns la 6,09 la 1.000 de locuitori în ultimele două săptămâni.

„Pentru săptămâna 15-19 februarie, nouă şcoli din judeţ, toate din mediul rural, au trecut din scenariul 1 în scenariul 2. De asemenea, 12 unităţi de învăţământ, printre care se află şi cele două licee şi trei şcoli din Calafat, au trecut din scenariul 2 în scenariul 1. Săptămâna viitoare, ca urmare a modificării cifrelor privind situaţia epidemiologică comunicată de DSP Dolj, în comuna Cârcea, cursurile se desfăşoară în scenariul 3 sau roşu. În 30 de localităţi, printre care se află şi Craiova, orele se vor desfăşura în scenariul 2 sau galben, iar în restul de 80 de localităţi, se vor desfăşura în scenariul 1 sau verde”, a declarat vineri, Alexandru Gîdăr. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS