16.2 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimul caz de Covid 19 la o clasă pregătitoare din Craiova

Primul caz de Covid 19 la o clasă pregătitoare din Craiova

În Craiova a apărut primul caz de elev confirmat cu Covid 19 la un elev care a frecventat cursurile cu prezenţă fizică în clasă. Elevul este la clasa pregătitoare C, la Şcoala gimnazială „Gheorghe Ţiţeica”. Potrivit reprezentanţilor DSP Dolj, cursurile au fost suspendate începând de joi, 11 februarie pentru o perioadă de 14 zile.

Elevul diagnosticat ar fi fost la şcoală în primele trei zile din această săptămână, adică inclusiv miercuri. Directorul şcolii spune că a dezinfectat clasa respectivă şi toţi copiii sunt bine.

„Am dezinfectat clasa respectivă şi nu este o altă grupă care să înveţe acolo. Toţi copiii din clasa respectivă sunt bine. Şi copilul confirmat este acasă”, a precizat Cerasela Cremene, directorul Şcolii gimnaziale „Gheorghe Ţiţieca” din Craiova.

Acesta este primul caz de Covid 19 în colectivitate, într-o unitate şcolară din Craiova. În Dolj mai sunt încă din doi elevi şi un student, confirmaţi cu Covid 19, dar care au învăţat până acum online.

„La Şcoala gimnazială „Gheorghe Ţiţeica” din Craiova mai este un caz de Covid 19 la clasa a VII-a, dar elevul nu a fost în colectivitate. De asemenea, mai este un caz la Liceul Energetic şi la Liceul Mihail Viteazul din Băileşti. Este şi un caz de infectare a unui student de la UMF Craiova. Atât elevii cât şi studentul au învăţat în sistem online, nu au fost în colectivitate înainte de diagnosticare”, a spus Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS